kawasaki_good_times_tour2




Pozvánka na Melechovský okruh

1. ročník srazu motocyklů ČS výroby se koná v sobotu 21. 8. v Ledči nad Sázavou. V rámci srazu proběhne závod a vyjížďka malebným okolím. Na účastníky čeká i bohatý doprovodný program. Motorkáři.cz jsou mediálním partnerem akce.

Akce se koná v Ledči nad Sázavou v areálu TJ KOVOFINIŠ. Zde bude pro účastníky závodu a srazu vyhrazeno místo pro parkování motocyklů a předstartovní přípravu. Pro přespolní účastníky zde bude prostor pro stanování. V areálu bude k dispozici sociální zázemí a občerstvovací kiosek. Otevření areálu již od pátku 20. 08. 2010.


Principem závodu je absolvovat jeden Melechovský okruh o vzdálenosti cca 25 km, kde bude rozmístěno 5 soutěžních stanovišť. Vzhledem k pradávné dobré vlastnosti motorkářů na kouřících strojích - v nesnázích si pomáhat, tak i zde půjde právě o týmovou spolupráci. Startovní skupina musí absolvovat celý okruh úplná a společně se podílet na jednotlivých úkolech. Za dodržení časových limitů a splnění úkolů skupina získá body. V případě nedodržení časových limitů nebo nesplnění plně všech úkolů, případně “ztrátě“ jednoho z jezdců skupiny, budou uděleny trestné body. Po dojetí do cíle bude každý jednotlivec absolvovat závěrečnou jízdu zručnosti. Po ukončení závodu bude provedeno vyhodnocení nejúspěšnější skupiny. Dále pak budou další individuální hodnocení a to např. nejpůvodnější motocykl, nejlépe renovovaný motocykl, nejošklivější motocykl, nejvzdálenější jezdec, nejkrásnější jezdkyně atd. Po ukončení závodu bude společná spanilá jízda městem a návštěva kulturně-technické památky sklárny huť Jakub Tasice.
                

Je potřeba dodat, že okruh je veden po úpatí nejvyššího vrchu u Ledče nad Sázavou a tím je vrch Melechov (707 m.n.m.) a dále nad malebným údolím řeky Sázavy. Trať je vedena po silnici III. třídy s poměrně dobrým povrchem a je hodně členitá co do počtu zatáček, tak do změn převýšení. Proto doporučujeme zejména slabším kubaturám řádnou přípravu strojů. Dále platí, že všichni jezdci a jejich stroje musí odpovídat Zákonu 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích.



Vzhledem k různým podnětům, zejména ze strany veteránistů s motocykly do 150 ccm, bude dělení účastníků do skupin takto:
skupina A (motocykly do 50 ccm a výkonu 3HP)
skupina B (motocykly do 150 ccm a výkonu 6 HP)
skupina C (motocykly nad 50 ccm a výkonu nad 6HP)


                 

HLAVNÍ PROGRAM

20. 08. 2010 pátek
Dojezd účastníků ze vzdálených regionů, možnost přespání pod vlastním stanem v areálu TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou.
Volná zábava, občerstvení v místním kiosku “U Sparťana“.

21. 08. 2010 sobota
08:00 Otevření areálu (TJ Kovofiniš)
08:00–10:30 prezentace účastníků
10:30–12:00 organizační přípravy závodu a jezdců
12:00–16:00 závod Melechovský okruh
(přírodní okruh vedený po silnici III. třídy kolem kopce Melechov)
13:30–16:30 jízda zručnosti (areál TJ Ledeč n.S. pro dojíždějící závodníky)
16:30–17:00 vyhodnocení a vyhlášení vítězů
17:00 společná vyjížďka
17:30–18:30 prohlídka huťě Jakub Tasice
18:00–21:00 návrat do areálu a volná zábava
21:00 promítání filmu Pětistovka
(film pro pamětníky s motocyklovou tématikou)

DOPROVODNÝ PROGRAM

21. 08. 2010 sobota
08:00-18:00
prezentace společnosti Jawa moto s.r.o., Týnec nad Sázavou
prezentace společnosti ČZ řetězy s.r.o., Strakonice
prezentace společnosti VM motor s.r.o., Písek

Přehlídka veteránů a motocyklů startujících jezdců bude rozdělena do časových úseků roku výroby: kapitalismus - do 1947, socialismus - 1948-1989, novodobý kapitalismus - od 1990.

sobota 21:00
PĚTISTOVKA (1949) - promítání filmu
Mezi agitkami, které v hojném počtu vznikaly na přelomu 40. a 50. let, tento film kolísá mezi výrobním dramatem a optimistickou komedií. Zobrazuje totiž uvědomělý dělnický kolektiv, jenž se zaváže, že do výroby uvede převratně výkonný motocykl. Při jeho úctyhodné snaze jej však provází řada nedopatření a malérů. Dlužno dodat, že samotní filmaři hodlali svým dílkem vzdát hold komunistickému sjezdu, který vyzval ke zvýšení aktivity na pracovištích.

STARTOVNÉ / VSTUPNÉ

Jezdec - 120 Kč
Spolujezdec - 60 Kč
Vjezd do areálu pro doprovodné motocykly jiných značek - 100 Kč
Pěší za návštěvu areálu - 20 Kč

Registrace předem není nutná.
S sebou nářadí, TP, ŘP a SPZ.
Součástí startovného pro řidiče bude občerstvení a vstup do sklárny huť Jakub Tasice, pro spolujezdce pouze vstup do skláren.

Doprovodné motocykly jiných značek než ČS výroby se nemohou závodu zůčastnit, mohou však jet na společnou vyjížďku.

Cena 100 Kč neobsahuje občerstvení, ani vstup do skláren. Bude pro ně vyhrazeno zvlášť parkoviště v areálu a pouze připomínáme, že kapacita je omezena a upřednostňujeme motocykly česko-slovenské výroby.
Pro platící závodníky a jejich doprovod je vyhrazený prostor pro stanování po celý víkend. Kapacita prostoru je však omezena.
Do areálu bude umožněn vjezd pouze motocyklům.
Z technických a prostorových důvodů není možné parkovat vozy a přívěsy.

Organizační informace: Petr Soukup, tel.: 736 607 637

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):


TOPlist