kawasaki_good_times_tour2




Pozvánka na FMX Gladiator Games

FMX Gladiator Games se blíží! Adrenalinová zábava i premiérové triky špičkových jezdců již 4. listopadu v O2 areně

První listopadovou sobotu je na programu je již 17. ročník FMX Gladiator Games, které do Prahy opět přivezou naprostou světovou špičku FMX jezdců, nabídnou adrenalinovou zábavu ve stylu silných strojů, extrémních výkonů i podívané pro celou rodinu. Čeští i světoví jezdci předvedou to nejlepší ze svého rejstříku triků a vzduchem létající motocykly, skútry či buggyny, umocněné živou hudbou. Praha se tak může těšit na FMX zážitek i podívanou světové úrovně.

Nejstarší freestyle motokrosová akce v Evropě tradičně nabídne to nejlepší ze světa freestyle motokrosu. Diváci se můžou těšit na FMX hvězdy současnosti, jako jsou čeští jezdci Libor Podmol, Filip Podmol, Petr Pilát, Martin Koreň nebo Daniel Bodin. Ze světových jezdců se na akci představí například Jason Cesco, Jamie Squibb, Brice Izzo, Julien Mannon, a dokonce, přesně po 17letech, se do Prahy vrátí i Edgar Torronteras, který byl v roce 2000 přímo u startu FMX Gladiator Games.

Jednotliví závodníci předvedou ty nejzajímavější triky ze svého rejstříku a diváci si užijí dokonce i zbrusu nové triky ve světové premiéře.

„Front flip, který na FMX Gladiator Games premiérově převedu, je náročný v tom, že se budu točit dopředu. Celý život skáču dozadu, takže nejtěžší je pro mě teď přepnout, hlavně v hlavě. Nezbytná je také speciálně konstruovaná rampa, která mě po najetí správně vykopne, abych se zvládl otočit,“ vysvětluje Libor Podmol a dodává: „Rampu pro tento typ skoků jsme poprvé viděli loni, připravili jsme si plánky a nechali ji postavit. Na řadu přišly i drobné úpravy, když se nám úplně nezdál sklon. Jsou tu samozřejmě určité obavy a respekt k tomuto skoku. Letos na jaře jsem se ale rozhodl, že front flip skočím, takže teď denně pilně trénuji, aby si ho diváci FMX Gladiator Games v O2 areně mohli užít.“

Samotný trénink triků je však také velmi specifickou záležitostí. A ačkoli jsou FMX jezdci zvyklí při sebemenší chybě na celou řadu úrazů, nehod a bolestí, nácvik nových skoků jim alespoň částečně nabízí drobný komfort. Hliněná doskočiště jsou nahrazena obrovskou ohradou naplněnou molitany, které dopady po nezdařilých pokusech alespoň částečně tlumí. Po dopadu je pokaždé nutné motorku „vydolovat“ a na speciálním jeřábu ji z molitanového království vytáhnou zpět na světlo světa. „Když skáčeme do molitanu, je důležité motorku pořád držet. Nesmím ji zahodit, aby se nestalo, že uletí a pak dopadne na mě. Přeci jen, je to 100 kilo železa,“ popisuje Filip Podmol.

FMX Gladiator Games v letošním roce nabídnou divákům rovněž pohled do zákulisí celé show, kdy budou mít možnost, před samotným startem akce, prozkoumat například nájezdové rampy, nahlédnout do zákulisí nebo se setkat přímo s jezdci.

Místo konání akce: O2 aréna – 4. 11. 2017 – 17:30 – Českomoravská 17, Praha 9

Pro více informací navštivte webové stránky FMX Gladiator games na:

http://www.fmxgladiatorgames.com

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist