kawasaki_good_times_tour2




Pátý KTM Klub Ride v Hořicích

„Vy nás teda zásobujete pane Karfík!“ Pamatujete si tuhle větu z filmu Jáchyme hoď ho do stroje? Takhle chválil ředitel blázince šéfa autoservisu, který se mu staral o pravidelný příděl nových „klientů“. Stejně spokojení můžou být i majitelé a fandové motocyklů KTM, protože Flash Team se jim stará o pravidelný příděl zábavy.

Tenhle srazík totiž následoval pouhý týden po KTM festivalu, který se odehrál v Motorlandu v Bělé pod Bezdězem. Tahle hořická akce ale neměla v úmyslu navěšet na sebe přívlastky jako „mega“ a „monstrózní,“ ale spíš byla o pohodě a hlavně o ježdění. Příznivců oranžových motorek se možná právě kvůli termínové blízkosti s předešlým festivalem sešlo méně, a to i v porovnání s loňským ročníkem.
Ti kteří přijeli, ale rozhodně nelitovali. V pátek to driveři při pálení čarodejnic mohli spláchnout nějakým pivem, ale radši nic nepřeháneli, protože na sobotu byly naplánované desítky kilometrů v sedle či stupačkách. Převažovali hardcore enduráci a ti se během tří sobotních vyjížděk po hořickém okolí dosyta vydováděli po tratích, které pro ně připravil místní matador Luděk Buček. Kdo se zúčastnil všech tří jízd, měl na tacháku během soboty natočeno přes stovku drsňáckých kiláků a to i ze dvou nedalekých motokrosových tratí. Enduráci ale ochutnali i asfalt, protože v kempu byla natažená trať „jízdy zručnosti“, na které se střídal asfalt, šotolina, štěrk a tráva a tady se časy měřily, porovnávaly a vyhodnocovaly se výsledky. No a když už bylo vyhodnocování výsledků, tak samozřejmě bylo i rozdílení cen a pózování na pomyslných stupních vítězů. Nejvýše vylezl už jmenovaný lídr celého pelotonu, který tady se svojí tříkilovou EXC předváděl neuvěřitelné kousky a jestli jsme si doteď mysleli, že to na motorce aspoň trochu umíme, tak jsme zjistili, že se musíme ještě HÓÓÓDNĚ učit :-).
Ti kteří dorazili, byli určitě spokojení a ti, kteří chyběli, můžou litovat. Srazík byl opravdu o ježdění a o pohodě a „vo to přeci dé, né?“ Rozhodně to ale nebyla poslední akce Flash Xtreme Teamu, takže radši sledujte jejich webové stránky, aby vám náhodou ta příští zase neutekla.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):


TOPlist