kawasaki_good_times_tour2




Obrazem: Alpské slavnosti BMW v GaPa

Každoroční festival BMW Motorrad Days v německém Garmisch-Partenkirchenu je za námi a opět byl o kousek větší a atraktivnější než vloni. Tahle akce na začátku prázdnin je díky navazujícím státním svátkům prostě dokonalá a láká stále víc českých motorkářů.

Kapitoly článku

Kde jinde najdete motorkářský kemp na úpatí Alp s bazénem, dostatkem jídla i piva i kulturním programem za 7,50 Eur na týden? I proto se letos na srazu během tří dnů 1-3. července nakonec sjelo přes 45 tisíc účastníků, řada z nich ale na louky pod sjezdovkami najela již v pondělí.

Silnice kolem Ga-Pa totiž nabízejí nádherné svezení, vyhlášené průsmyky jako Timmelsjoch, Stelvio, Krimmel a nakonec i GrossGlockner jsou jen 100-200 km odtud a i samotné údolí GaPa obsahuje řadu zajímavých atrakcí, například soutěska Partnachklamm hned u olympijských můstků či lanovka do 2900 mnm na Zugspitze.

Samotný sraz BMW Motorrad Days zahrnoval zase větší nabídku stánků se vším možným a nemožným, co souvisí s motorkami a s BMW, ale hlavně neuvěřitelnou spoustu nápaditých přestaveb. Většina z nich vycházela z boxerů R100 nebo z nového NineT, ale byla tu i řada povedených Káček.

Jako každý rok jsme využili nabídku testovacích jízd a v zatáčkách kolem GaPa vyzkoušeli, jak se podařilo fabrice vylepšit jejich eletrický skútr nebo jak se jezdí na stříbrné NineT, kolegové zase vyrazili do terénu a na sjezdovkách prověřili inovace v F800GS obutých na špalkách.

Na centrálním stadionu se každé dvě hodiny proháněli kaskadéři v driftujících autech nebo nová naděje stuntride programu BMW, Mattie Griffin na prototypu nového jednoválce G310R jako nástupce legendárního Chrise Pfeiffera.

Asi největším hitem srazu byl vystavený koncept BMW R5 Hommage, nádherný cruiser v čistém stylu postavený na základě starého závodního motoru doplněného přeplňováním, který naznačoval další úmysly značky BMW a oťukával si reakce publika.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Se soumrakem se začali účastníci stahovat do obřích stanů na večerní koncerty a také na slosování výherců. Páteční výhra letos byla BMW S1000R, v sobotu si jeden šťastlivec odvážel nové R1200GS... Nás ale lákala spíš rockabily stage u Motodromu, kde se přes den proháněly staré Indiany na kolmé dřevěné stěně a večer probíhaly koncerty v rockandrollovém rytmu.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz


TOPlist