kawasaki_good_times_tour2




Motorkářská Benefice pro děti s autismem 9. 9. 2012

Zveme vás na motorkářskou benefici ve prospěch dětí s poruchou autistického spektra, která se koná 9.9.2012 na Strahově. Zúčastní se i Oliver Skohouh - zakladatel nadace Love Ride Foundation.

Již před 29 lety Oliver Shokouh, majitel dealerství Harley Davidson Glendale L.A. USA, uspořádal s přáteli motorkářskou benefici Love Ride pro svalové dystrofiky, a jeho nadace Love Ride Foundation ji každoročně organizuje i nadále. V letošním roce přijíždí podpořit svou osobní účastí také moto benefici ve prospěch potřebných, kterou pořádáme dne 9.9.2012 na pražském Strahově v ulici Zátopkova mezi strahovskými stadiony od 9.00 do 17.00 hod. 

Program nedělní benefice na pražském Strahově nabídne koncerty rockových skupin K2, Steve Charles, Gate Crasher a dalších, autogramiádu slavných osobností (Oliver Shokouh, Martin Stránský...), svezení na motocyklech a v sajdkárách, v Caterhamu, benefiční jízdu, paintball a další atrakce pro motorkáře i veřejnost. Vstupné 110 Kč je vybíráno do pokladniček APLA Praha.
APLA Praha poskytuje nejkomplexnější služby pro děti s poruchou autistického spektra v České republice. O rodiny s předškolními dětmi se stará tým pracovníků rané péče. Speciální pedagogové sestavují pro děti , žáky a studenty individuální vzdělávací programy, spolupodílí se poradensky na zařazování dětí do předškolních a školních zařízení, poskytují školám a školkám odborné poradenství.

Aktualizováno 17.09.2012
Ředitelka Asociace pomáhající lidem s autismem paní Magda Čáslavská po akci potvrdila celkový výtěžek benefice ve výši 43 826,- Kč, který byl připsán na sbírku APLA Praha.

Z jejího dopisu uvádíme:

Nas nejaktuálnejší projekt, na který teď sháníme peníze, je rekonstrukce respitního centra pro lidi s autismem v Praze 8. Celý objekt se bude vybavovat nábytkem, plánujeme vybudovat u objektu dětské hriště a terapeutickou místnost, apod. Rádi bychom na jaře otvirali.

Další projekt, kde stále zoufale chybi peníze, je raná péče. Raná péše – to je terénni služba představující návštěvy speciálních pedagogů přimo v rodinách, kde uči rodiče jak pracovat s dítětem, jak ho vhodně rozvijet, služba zahrnuje půjčovnu pomůcek, nácviky sociálních dovedností, výjezdni vzdělávací pobyty rodin dětí v rané péči aj.

Zamyslíme se tedy nad využitím peněz a dáme vědět. Stejně jako tak činíme v případech jiných darů, bude i v tomto případě vypracována zavěrečná zpráva, ve které bude popsáno, jak byly darovane peníze utraceny.

Více zde.

Ing. Magdalena Čáslavská

výkonná ředitelka Asociace pomáhající lidem s autismem

APLA Praha, střední Čechy, o.s.

Přiští ročník benefiční akce na podporu dětí s autismem podle předběžného plánu proběhne 11.5.2012 na Václavském náměstí v Praze.

Radek Kriegler

předseda sdružení
OUTDOORS RIDERS

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):


TOPlist