kawasaki_good_times_tour2




Motorkáři se sjeli do Valtic

Na Motosrazu ve Valticích se v sobotu 27.srpna sešlo přes 150 motocyklů různých kategorii a značek, od veteránů až po nejnovější modely, které obdivovalo přes 400 přímých účastníků. Letos šlo z mého pohledu o nejsilnější ročník srazu, který pořádám již šestým rokem. Takovou účast nepamatují ani účastníci jiných předchozích srazů ve Valticích.

Tento sraz je pořádán jako vzpomínka na mého bratra Jána a tatínka Alojze Vychodilovy, oba byli motocykloví nadšenci. Na jejich památku se jela, jako každý rok, spanilá jízda, které předcházelo slavnostní focení na schodech u zámku Valtice, kterému přihlíželo i početné obecenstvo z řad turistů ale i místních.

Vyjížďka vedla po naší krásné Jižní Moravě se zastávkou u pomníčku bratra, kde měl 25.září 2007 osudnou nehodu. Po krátké zsatávce na občerstvení v Mikulově již cesta probíhala bez zastávek, přes Pálavu, Mušovská jezera a Lednici. Z vyjížďky jsme se vrátili v půl 6 a příjemný den, kdy účastníkům srazu, přálo počasí,pokračoval na zahradě hostince Pančava.

Hned po návratu ze spanilé jízdy rozjela dlouhý hudební večer skupina Emplane, kterou následovali FourC z Brna, Nechce se nám z Břeclavi, Come and Play z Opavy a jako tradičně na závěr valtičtí IRNIS.

Letos se patronem Motosrazu Valtice stal přední český motocyklový závodník Karel Hanika, který se z důvodů změny stáje a tudíž i termínů závodů nemohl srazu přes původní plán-příslib zúčastnit.
Motocykloví fanoušci ale i tak nezůstali ochuzeni, protože je v průběhu večera přišel na Pančavu pozdravit Jakub Kornfeil, účastník letošní Grand Prix v Brně, kde v kategorii MOTO 3 vybojoval skvělé 6. místo.

Byl to opravu den plný příjemných zážitků a účastníkům se ani nechtělo jej ukončit - mnozí odcházeli až dlouho po půlnoci.

Video

 

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):


TOPlist