kawasaki_good_times_tour2




Moto sraz Pastviny 2010

O víkendu 18.-20.6.2010 se v Pastvinách opět konal moto sraz pořádaný RioBikers.cz. Předešlé ročníky musely pořádat jinde a tak návrat do Pastvin v kempu, který je za vesnicí a svojí polohou vybízí k řádění až do rána, všichni s nadšením uvítali.

Kapitoly článku

Kdo nezná Žamberk tedy „Rio de Jambeiro“ ve východních Čechách, a jeho okolí jako by neexistoval. Tenhle kraj s kopci, zatáčkami, serpentinami a krásnými údolími, to všechno nabízí a ještě mnohem víc. Nový povrch silnic v Orlickém záhoří jak na straně ČR tak Polska vybízí jen k jedinému – nekonečné projížďky a výlety po okolí. Taky se od té doby, kdy klub RioBikers uspořádal svůj první sraz v roce 1997 v Pastvinách ledacos změnilo. Motorkářů přibylo, vznikly nové silnice a sraz v Pastvinách napsal své 14. pokračování.
Ač to vypadalo bledě s počasím (hlásili samé přeháňky ve Východních Čechách) tak nakonec pátek nebyl tak hrozný. Jen sem tam zapršelo.
Večerní pátek zahájili "výkřikem" Outcry, na které navázali Wasabi a jako tečku mokrého a studeného večera, vystoupili oblíbení Confession. Většina lidí pak šla spát v dobré víře, že následující den bude už slunečný. 
A povedlo se. Projížďka „Spanilá jízda cca 300 motocyků“ byla naplánována na jedenáctou a proběhla bez nejmenšího zádrhelu. Z Pastvin se jelo do Žamberka odkud se pokračovalo na Rokytnici v Orlických horách, pak následoval průjezd přes Zemskou bránu, České Petrovice a zpět do Pastvin přes most. 
Odpoledne probíhaly v kempu soutěže jako nejpomalejší sprint, přetlačování motorek, vytlačování kládou, kupa sena, páka, pití piva na čas a gumicuk. U posledně jmenované soutěže, bohužel došlo k zranění. Jedna holčina co se taky zúčastnila, bohužel při běhu špatně šlápla a zlomila si nohu. Jak je vidět i při sportu se může ledacos stát. 
Po této menší odmlce se pokračovalo dál a večer vystoupila jako první kapela The Cell.
Diváci byli akorát rozehřátí na ohnivou show Abu Jafara, která byla hodně zajímavá. Následovala strip show dvou spoře oděných dívek, po kterých neváhalo na podium přijít několik miss mokré tričko. Celou show a moto sraz ukončila svým vystoupením Krematorium a oslavy se prodloužily až do brzkých ranních hodin. 
V kempu po celou dobu srazu byl postaven stan, kam se člověk mohl uchýlit první den před deštěm a další dny před sluníčkem. Ke stanu nechyběly ani pípy a zrovna tak spousty jídla. Kdo byl už v náladě tak si odskočil třeba do salonu Tatoo nebo si prohlédnout nabídku moto stánků s příslušenstvím. Sraz má za svou dobu konání již své jméno a účast zahraničních motorkářů jen potvrzuje jeho oblíbenost.

Informace o redaktorovi

Jakub Janata - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):


TOPlist