kawasaki_good_times_tour2




Melechovský okruh 2011: Sraz čs. motocyklů

Již příští týden se v Ledči nad Sázavou uskuteční 2. ročník srazu a soutěže motorek české a československé výroby. Setkání začíná v pátek 19.8., na sobotu je kromě bohatého programu s prezentacemi předních českých motoznaček připraven také závod Melechovský okruh. Motorkáři.cz jsou mediálním partnerem akce.

Loňský první ročník srazu a závodu se dle ohlasů účastníků, návštěvníků i samotného organizátora a moderátora Petra Soukupa vydařil na jedničku, a to včetně parádního počasí. Do areálu TJ Kovofiniš Ledeč n. S. se sjely hlavně Jawy a Čezety ze všech koutů republiky a k vidění byla pestrá škála modelů, od nejstarších předválečných, až po současnou produkci. Se svými stánky nechyběly ani společnosti Jawa Moto nebo ČZ Řetězy.
Odpolední závod okolo kopce Melechov, který je výraznou dominantou Ledečska, se pak nesl v duchu souboje několikačlenných týmů, pro něž byly na trase nachystány mnohdy záludné úkoly. Závodníci se tak zapotili nejen při tlačení kolegů na zdechlém fichtlovi, ale také u otázek z historie a techniky českých motorek. Přezouvání plášťů nebo šroubování matic na čas zase prověřilo zručnost a technické dovednosti, bez nichž se žádný jezdec tuzemských strojů  neobejde.
Vítězný tým, jehož součástí byl i náš redaktor, pak v cíli po úspěšném zvládnutí závěrečné jízdy zručnosti obdržel ceny a upomínkové předměty z rukou zástupců Jawy a ČZ. Následovala společná vyjížďka všech účastníků srazu na prohlídku skláren Tasice a zpátky do Ledče, kde byl sraz zakončen večerní zábavou a promítáním klasického motorkářského filmu Pětistovka.

Melechovský okruh 2011, Ledeč nad Sázavou 19.- 20. 8.

Letošní ročník se koná opět v areálu TJ Kovofiniš (areál bývalého zimního stadionu u fotbalového hřiště). Zde bude pro účastníky závodu a srazu vyhrazeno místo pro parkování motocyklů a předstartovní přípravu. Pro přespolní účastníky zde bude prostor pro stanování. V areálu bude k dispozici sociální zázemí a občerstvení. Otevření areálu již od pátku 19.8. - občerstvení a bezplatné stanování v areálu zajištěno!
Po zkušenosti z loňského roku je mimo vlastní areál srazu zajištěno i velkoprostorové hlídané parkoviště pro převozní dodávky a vozy s přívěsy. Pro ty účastníky, kteří by chtěli pouze vystavit motocykly, bude umožněna výjimka pro krátkodobý vjezdem do areálu vozem za účelm vyložení nebo naložení motocyklu. Parkování přepravního vozu včetně přívěsu vždy mimo areál.
Během soboty bude probíhat doprovodný program srazu. Jeho součástí bude výstava zúčastněných motocyklů a prezentace českých motocyklových výrobců. K vidění a vyzkoušení tak budou motocykly Jawa 50 Robby, 250 Travel a 660 Sportard, zúčastní se také Moto FGR se závodním speciálem FGR 125 či Velorexport, zabývající se výrobou postranních vozíků, zájemci si budou moci i zakoupit pláště Mitas či řetězy ČZ přímo od výrobců. V rámci programu bude celý den probíhat i soutěž v kdysi nesmírně populární hře „Céčka“, která bude i součástí samotného závodu.
Jezdci budou do závodu rozděleni do skupin po 3 - 5 jezdcích. Principem závodu je absolvovat jeden Melechovský okruh o vzdálenosti přibližně 25 km, na kterém bude rozmístěno 5 soutěžních stanovišť. Za dodržení časových limitů a splnění úkolů skupina získá body. Po dojetí do cíle bude každý jednotlivec absolvovat závěrečnou jízdu zručnosti. Po ukončení závodu bude provedeno vyhodnocení nejúspěšnějších tří skupin, dále budou další individuální hodnocení. Ceny dodaly: ČZ a.s., ČZ Řetězy, JAWA MOTO spol. s.r.o., MITAS a.s., Město Ledeč nad Sázavou a další. Mimo cen za 1.-3. místo a individuálních cen je nově zařazena tombola, která bude otevřena v případě účasti více jak 150 startujících motocyklů (1. cena-lakování motocyklu, 2.cena-chromování dílů, 3.cena-zinkování dílů). Závodu se mohou zúčastnit i spolujezdci. Po ukončení závodu bude společná spanilá jízda městem a návštěva obce Lipnice nad Sázavou, jejíž součástí je státní hrad Lipnice.

Kompletní sobotní program:

08:00 Otevření areálu (TJ Kovofiniš)
08:00–11:00 prezentace účastníků
11:00–12:00 organizační přípravy závodu a jezdců
12:00–16:00 závod Melechovský okruh
(přírodní okruh vedený po silnici III. třídy kolem kopce Melechov)
13:30–16:30 jízda zručnosti (areál TJ Ledeč n.S. pro dojíždějící závodníky)
16:30–17:00 vyhodnocení a vyhlášení vítězů
17:00 společná vyjížďka
17:30–18:30 prohlídka obce Lipnice nad Sázavou a jejich kulturních památek
18:00–21:00 návrat do areálu a volná zábava
21:00 promítání filmu - Já jsem stěna smrti

Po celou sobotu bude probíhat prezentace firem JAWA Moto, FGR Moto, ČZ, ČZ Řetězy, Mitas, Velorexport.

Podrobnější informace:

www.melechovskyokruh.cz
Petr Soukup, tel.: 736 607 637
pesoprojekt@email.cz
Registrace předem není nutná!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):


TOPlist