kawasaki_good_times_tour2




Melecháč letos uvítá i soudruhy z NDR

Během víkendu 19.-20. srpna se v Ledči nad Sázavou uskuteční tradiční sraz a závod Melechovský okruh. Osmý ročník jednoho z největších setkání tuzemských motorek přináší významnou novinku: letošní akce je otevřena nejen pro české a československé, ale i pro východoněmecké stroje a jejich posádky! Motorkari.cz jsou i letos mediálním partnerem této akce.

Z Melechovského okruhu se během sedmi ročníků podařilo vybudovat jeden z největších srazů tuzemských motocyklů. Osmý ročník posouvá hranice této oblíbené akce ještě dál, když otvírá náruč také jezdcům strojů z NDR. Pořadatel akce, známý renovátor prototypů ČZ Petr Soukup, popsal nápad spojit československé a východoněmecké motorky: "Zkusme konfrontovat značky JAWA a ČZ proti strojům MZ a SIMSON po výkonostní, technické a designové stránce. Zkusme zavzpomínat, jaké zažitky na svých strojích jsme měli." 

I letos je hlavním bodem programu třídenního srazu sobotní závod v duchu Války gangů. Posádky gangů se jako vždy mohou zformovat buď předem, nebo se dají dohromady přirozeným výběrem (případně losováním) na místě.

Závodníci budou na členité trati kolem bájné hory Melechov soutěžit v náročných i zábavných úkolech o trofeje a bohaté ceny. Jak upozorňuje Petr Soukup, "vzhledem k tomu, že se Melechovský okruh skládá ze soutěží zahrnující znalosti z historie a motocyklové techniky, fyzické zdatnosti a zdatnosti při ovládání motocyklu, nikdy není o vítězi rozhodnuto předem!". 

Sraz se jako obvykle uskuteční v areálu fotbalového stadionu v Ledči nad Sázavou. Pro ortodoxní příznivce Melecháče bude letos otevřeno již od rána v pátek 18. srpna! Hlavní nápor účastníků se očekává během sobotního rána, kdy bude areál od 8:00 otevřen veřejnosti. Na dopolední prezenci posádek a výstavu strojů naváže v pravé poledne samotný závod.

Na trase budou jezdci plnit více či méně složité úkoly spojené se zručností v ovládání motocyklu, technickými a historickými znalostmi a v neposlední řadě si vyzkoušíte odolnost své psychické vůle. "Někteří z Vás si šáhnou na dno!", dodává k tomu Petr Soukup. 

Po odpoledním vyhlášení výsledků následuje tradiční podvečerní vyjížďka po zajímavých místech Ledečska a Posázaví. Večer patří jako vždy hudbě, promítání filmu s motorkářskou tematikou a zábavě, která se plynule přehoupne až do nedělního rána. Na závěr Petr Soukup připomíná: "Vraťme se ve svých vzpomínkách do 90 let 20. století a vzpomeňme na to, kdo z nás měl Jawku a nebo Čezetu a "závistivě" pokukoval po kamarádově Emzetě nebo Simsonu, co dostali od rodičů nebo si na ně, jako starší kámoši, vydělali... Těch příběhů jsem slyšel mnoho, má zkušenost je stejná. A hlavně, pojďme se bavit se stejně ujetými lidmi právě k nám na Melecháč!" 

Reportáž z loňského Melecháče najdete ZDE.

Melechovský okruh 2017- Sraz ČS a NDR motocyklů aneb Válka gangů III. 

pátek 18.8.- neděle 20.8. 2017, Ledeč nad Sázavou (Havlíčkova 585, fotbalový stadion)

Závodní den - sobota 19.8.:

08:00                otevření areálu

08:00 - 11:15   prezentace účastníků

11:15 - 12:00   organizační příprava závodu

12:00 - 15:30   Melechovský okruh 

15:30 - 16:00   vyhlášení výsledků 

16:00 - 18:00   společná vyjížďka 

18:00 - ????   volná zábava 

21:00 - 22:30   hudba, promítání filmu  

Pořadatel: Petr Soukup, tel.: 737 301 831 

Více informací na www.melechovskyokruh.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):


TOPlist