kawasaki_good_times_tour2




KTM Adventure Rally zavítá do Norska

Tahle akce se koná každoročně, a to hned na několika kontinentech. Nás samozřejmě nejvíce zajímá ta evropská KTM Adventure Rally a rakouská značka už oznámila, kdy a kde se bude konat – milovníci dobrodružných kátéemek pojedou o prázdninách do Skandinávie!

Kapitoly článku

Itálie, Bosna, Řecko, Francie, tam všude už evropská KTM Adventure Rally byla. A pro letošní ročník se pořadatelé vydali pořádný kus na sever, v létě 2023 budou majitelé oranžových strojů objevovat krásy Norska. Pak že v Evropě už není kde jezdit… Po Austrálii a Novém Zélandu tak jde o třetí KTM Adventure Rally, kterou rakouská značka pro letošek vypsala, a uvidíme, jestli přibudou ještě další – loni se právě u Protinožců nic nekonalo, ovšem byla Rally v USA, Kanadě, Jižní Africe, Číně a již zmíněné Francii.

Kdy a kam tedy letos v Evropě zamířit? Rally se uskuteční v termínu od 24. do 28. července a výchozím bodem bude Kvitfjell Hotel, ležící nějakých 60 km severně od Lillehammeru, dějiště Olympijských her z roku 1994. Účastníci se tak ocitnou v samém středu jižní části Norska a namísto profláknutých fjordů je čekají především hory. Jo, to bude určitě pěkné, zejména když pořadatelé KTM Adventure Rally už mnohokrát prokázali, že umějí vybrat terén i scenérie, které stojí za to.

Program bude vlastně stejný jako vždy: 150 jezdců, kteří dostanou GPS trasy a užijí si tři plné dny jízdy v norském offroadu, přičemž kdo bude chtít, může využít i jízdu v organizované skupině (čtyři grupy pro celkem 24 jezdců). K dispozici bude technický tým, který účastníkům pomůže v případě problémů, a chybět nebudou samozřejmě ani ambasadoři značky v čele s legendárním Chrisem Birchem – to kdybyste měli pocit, že něco na motorce prostě nejde vyjet/sjet/přeskočit, tak aby vás přesvědčil o opaku. A jinak každý den večeře, hudba, zábava…

Pro letošní rok mění KTM systém přihlašování na Adventure Rally. Vůbec poprvé proběhne výhradně online, a to podle pravidla „kdo dřív přijde, ten dřív jede“. Zatím máte čas na rozmyšlenou a na nahlášení dovolené v práci, protože online registrační portál rakouská značka spustí až 28. února v 17 hodin na tomto odkazu. To se také dozvíme účastnický poplatek. V Řecku se platilo 600 EUR, ve Francii loni 690 EUR, takže bychom počítali s nějakou takovou částkou.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist