kawasaki_good_times_tour2




KTM Adventure Rally 2020 proběhne v Řecku

Fanoušci KTM a především majitelé jejích modelů Adventure tuhle akci dobře znají. V celkem šesti světových destinacích pořádá rakouská značka svou Adventure Rally, v Evropě napřesrok proběhne její čtvrtý ročník a účastníky čekají tři dny offroadové nirvány v Řecku.

Pro každého majitele nějakého oranžového Advika by měla být účast v KTM Adventure Rally aspoň jednou za život něco jako pouť do Mekky. Tam se pod taktovkou výrobce a volitelně i pod dozorem zkušených instruktorů (pravidelně tam bývá třeba Chris Birch) pořádně seznámíte se skutečnými schopnostmi svého stroje a nakouknete hluboko do světa dobrodružných kátéemek.

V současnosti probíhá KTM Adventure Rally každým rokem na šesti místech naší planety – v Austrálii, na Novém Zélandu, v Jižní Africe, Kanadě a USA a nedávno se konečně přidala také Evropa. Je to trochu paradox, že tam, kde se kátéemky vyrábějí, to bylo až naposledy, jenže ono na tom našem kontinentu je to s offroadovými radovánkami trochu složitější. Ale jde to. První dva ročníky proběhly v Itálii, letos to byla Bosna a v roce 2020 přijde na řadu Řecko, a to v termínu od 9. do 12. června. Základna bude na začátku Korintského zálivu v blízkosti města Nafpaktos, což je proti předchozím ročníkům celkem štreka, z Prahy to je 2000 km a KTM tu motorky půjčovat nebude, musíte mít svoji. Ale terény tam budou jistě úchvatné, již zmíněný Chris Birch to tu má velmi rád zejména proto, že zde už čtyřikrát vyhrál Hellas Rally, a nepochybuji, že KTM kapacitu naplní.

KTM Adventure Rally je určena pro 200 účastníků na kterémkoli modelu řady Adventure od 390 do 1290, samozřejmě ročník je úplně jedno, není to akce jen pro nové stroje. Podmínkou jsou legální papíry, nádrž minimálně na 250 km a pro jezdce offroadové oblečení včetně dešťovky. Není to úplně levná sranda, účastnický poplatek je 600 EUR, pokud budete jezdit sami, anebo 750 EUR, když se na trasy vydáte s vodičem., a to si ještě zvlášť hradíte ubytování. Ovšem v ceně máte GPS soubory s trasami, které budou výhradně offroadové, sledovací zařízení, sadu zubatých pneumatik Continental (pokud pojedete z Česka po ose, klidně dejte nějaké silniční), tři obědy, dvě večeře a malý batůžek s dárečky. Registrace bude spuštěna v lednu 2020 na webu KTM Adventure Rally.

VIDEO: Upoutávka na ročník 2020

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

VIDEO: Jak probíhala KTM Adventure Rally letos v Bosně

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1.5 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 0.5 Kč
Zdenek54 přispěl 0.5 Kč
Palino77 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):


TOPlist