kawasaki_good_times_tour2




Jubilejní Melecháč je za dvěřmi

Fandové a majitelé československých motorek si už dávno zvykli trávit třetí srpnový víkend na srazu a závodu Melechovský okruh v Ledči nad Sázavou. Letošní ročník vychází na datum 22.-24. srpna. Pokud byste Melecháč náhodou ještě neznali, vězte, že na vás kromě pohodového setkání s bohatým doprovodným programem čeká také zábavný závod o spoustu hodnotných cen a v neposlední řadě projížďka malebnou krajinou Posázaví. Motorkari.cz jako mediální partner akce doporučují: Pokud sedláte československou motorku, nemůžete na Melecháči chybět!

Melecháč se letos ponese v duchu třech výročí: 5. výročí samotného srazu a závodu, 95. výročí založení ČZ Strakonice a 85. výročí založení JAWA Týnec nad Sázavou. Sraz se opět uskuteční v areálu fotbalového stadionu v Ledči and Sázavou, kde na vás už od pátku 22.8. bude čekat prostor pro parkování a stanování se soc. zařízením. Samozřejmostí je posezení u nápojů a jídel z nabídky stánků s občerstvením. Celý areál bude přes noc hlídaný.
Hlavní program je nachystán na sobotu 23.8., kdy od od 8:00 do 11:30 bude probíhat jak registrace účastníků do závodu, tak i velká prezentace partnerů – významných motocyklových značek a firem.
JAWA Moto Týnec nad Sázavou představí kompletní produkci 50ccm až 660 ccm a nabídne možnost zkušebních jízd na delším okruhu.
Velorex Žamberk
přiveze svoje sidecary a rovněž nabídne testovací jízdy na motocyklech JAWA 650/Sidecar 563 a JAWA 640/Sidecar 562.
Zajímavou novinkou bude dílna na kontrolu a výměnu řetězu – ve spolupráci s ČZ Řetězy Strakonice vám pan František Kváč zdarma změří kvalitu (vytahanost) vašeho řetezu a v případě vady nabídne šrotovné na řetěz, tedy slevu na koupi nového řetězu a sady ČZ.
Chybět nebude ani prodejní stánek firmy BestDrive Zlín zastupující značku pneumatik Mitas, která přiveze pneumatiky pro motorkáře za zvýhodněné ceny.
Prohlédnout a případně objednat si budete moci též přestavby motocyklů JAWA ze známé dílny Matesmotoservis.
Unikátní exponát přiveze ze svých motocyklových sbírek Národní technické muzeum Praha.
Celý den bude možné zakoupit tombolu, jejíž losování proběhne po odjetí závodu. Bohaté ceny zajistili významní partneři akce: ČZ Strakonice, ČZ Řetězy, Zbrojovka Březnice (tlumiče), Paramo Pardubice (oleje), Brisk Tábor (zapalovací svíčky) a Kovofiniš Ledeč n. S. Mediálním partnerem Melecháče jsou i Motorkari.cz. Všichni partneři dávají věcné ceny nejen do tomboly, ale také i do odměn za přední umístění v závodě!
Samotný závod startuje v pravé poledne, oproti loňské verzi bude prodloužen a rozšířen o další zábavné úkoly. Letošní Melecháč je rozdělen do několika polygonů: kromě závodní trati kolem bájného kopce Melechov se svezete i po motokrosové trati, vyzkoušíte jízdu zručnosti blízko ledečského náměstí a absolvujete také manévrování s motocyklem se sidecarem.
Vyhodnocení závodu, předání týmových a individuálních trofejí a hodnotných cen věnovaných partnery je plánováno na 17-18 h. Jako ukončení celodenního motocyklení bude následovat závěrečná spanilá jízda městem s možností návštěvy zajímavého místa v okolí Ledče (překvapení!).
Večerní program zajistí motocyklový historik Arnošt Nezměškal z NTM s povídáním o historii československé motocyklové výroby a následovat bude promítání filmu s motocyklovou tématikou a videí a fotek z Melecháče. A pozor, kdo vydrží až do půlnoci, může se těšit na lákavé půlnoční překvapení (manželky a přítelkyně pošlete spát).

Melecháč je prostě akce, kde nemůžete chybět! Těšíme se na vás a vaše stroje!


Registrace předem není nutná!


Další informace najdete na webu www.melechovskyokruh.cz.
Petr Soukup
mob: 737 301 831
mail: pesoprojekt@email.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):


TOPlist