kawasaki_good_times_tour2




Indian Garage Party

Během květnového víkendu se ve dnech 12.5.-13.5.2018, konal další ročník tradičního setkání majitelů strojů legendární značky Indian s názvem GARAGE PARTY 2018, které pořádal oficiální dealer motocyklů značky Indian a Victory – INDIAN 1901 Pardubice. My jsme na akci samozřejmě nesměli chybět, tak se nyní s vámi podělíme o zážitky.

Kapitoly článku

Začátek setkání byl naplánován na sobotu 12.5. od 9 hodin. Již od rána se proto na místo určení k „areálu u komína“ začaly sjíždět nablýskané klenoty Indian od starších historických strojů až po nejnovější modely. S úsměvem na tváři mě osobně přivítal pan Liška ml. Hlavním bodem programu byly demo jízdy na motocyklech Indian, na které se zájemci mohli registrovat v dostatečném předstihu před začátkem akce. Byla zde možnost vyzkoušet si modely Roadmaster Classic, Dark Horse, Scout Bobber, Scout 1133 a Scout Sixty. Během dne se opakovaně v půlhodinových intervalech vyráželo po skupinách na trasu vedoucí po nejbližším okolí Pardubic. O bezpečnost a hladký průjezd křižovatkami se starali členové organizačního týmu, takže si všichni účastníci mohli jízdu užívat plnými doušky bez jakéhokoli omezení.

Během absolvovaných demojízd mě hodně moc bavil jeden z neoblíbenějších modelů z nabídky mezi zákazníky Indianu – model Chief Dark Horse. Tenhle bezmála čtyři metráky vážící stroj s drsnou a nekompromisní podobou velkého náčelníka nám během krátké seznamovací jízdy ukázal, jak velkou a ryzí radost může jízda na motocyklu přinést. Černá barva THUNDER BLACK SMOKE, rám z hliníku s integrovaným airboxem, standardně dodávaný tempomat a bezklíčkové zapalování, je jen malou ochutnávkou toho, co tenhle model nabízí. Když k tomu přičteme motor THUNDER STROKE™ 111 o objemu 1811 centimetrů kubických, celkem pohodlné sedlo a rozměrné plexi, máme tu ideálního pohodlného polykače nekonečně dlouhých kilometrů.

O přestávkách mezi jednotlivými jízdami bylo o všechny návštěvníky velice dobře postaráno, bohaté občerstvení na velkých stolech v dílně v podobě řízkové nálože či hot dogů, dále nescházelo točené nealko, pivo, káva i čaj. Každý účastník dostal zdarma pamětní samolepku, a mohl si koupit nášivky Garage Party. Potěšila možnost prohlédnutí zázemí prodejny i servisu Indian 1901 Pardubice za doprovodu poctivé Americké hudby Radia Dixie. Každý si mohl pohovořit s jezdci IMRG Pardubice (INDIAN MOTORCYCLE RIDERS GROUP PARDUBICE) a zjistit, jak to chodí a na co by se mohl těšit, když by se přidal k majitelům motocyklu Indian.

Velkou lahůdkou pro milovníky historie značky pak byla možnost shlédnout na malé výstavě historických Indiánů modely Prince, Scout a Chief. Dále byla možnost prohlédnutí stánku Vintage Garage, s výfukovými systémy Jekill & Hyde a dalšími power vychytávkami na motocykly (sání, vačky atd). Prostě k vidění bylo vše, co máme rádi, navíc v uvolněné domácí atmosféře.

V sobotu i v neděli ve 14h proběhla tzv. Jízda Legend, kdy společně všichni Indiáni jeli na projížďku. V čele staří Indiáni, za nimi noví a členové IMRG Pardubice s dalšími Indian kluby, za nimi kamarádi z Victory Clubu či na HD a celou kolonu uzavírali návštěvníci na svých motocyklech, kteří se chtěli projet. Celou Jízdu Legend vedl Safety Car Indian 1901 Pardubice – legendární Camaro. Během jízd se na šesti demo Indiánech svezlo 204 jezdců. Projezdilo se několik desítek litrů benzínu. Návštěvnost se pohybovala mezi 700 – 800 návštěvníky a za víkend přijelo přes 200 motocyklů.

Účast na setkání s majiteli strojů legendární americké značky pro mě byla neobyčejným zážitkem a soudě podle usměvavých tváří a reakcí návštěvníků se akce letošní Garage Party opravdu povedla. Přinesla zcela neuvěřitelnou návštěvnost, a organizátoři již nyní těší na Garage Party 2019. Poděkování patří všem členům organizačního týmu, kteří se starali, aby se všem na setkání líbilo a vše běželo jako hodinky.

Informace o redaktorovi

František Hadt - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist