kawasaki_good_times_tour2




Honda Fest 2008

Kapitoly článku

Nedá mi to, abych nepřipsal také pár řádek o Zrzce - motocyklu, který jsem měl na tuto akci zapůjčený. Varadero od svého zrodu v roce 1999 prodělalo jen několik dílčích modernizací (viz test loňského modelu) a začíná být tak trochu neprávem opomíjeno jako zastaralé. Ve srovnávacích testech se dočtete o vyšší hmotnosti v porovnání s nejnovějšími modely konkurence, první modely zase neujdou kritice za vyšší spotřebu. Co se ovšem jen těžko sděluje, je nádherný dunivý projev motoru a pocit při jízdě na poutavém stroji s agresivním pohledem zešikmených světlometů. A že jde o cvalíka, to opravdu poznáte jen při tlačení z garáže nebo otáčení na úzké silničce, jinak se váha ihned po rozjezdu jako kouzlem ztrácí.
Podle zvuku okamžitě odhalíte dvouválcovou Hondu vycházející z dravé VTR. Nad 5tis otáček motor dodá 94 koní velmi sympatickým způsobem, který v jezdci dokáže vybudit vášně a přeměnit jej z poklidného cestovatele na brousiče zatáček. Podtočení motoru, řazení bez spojky, cuknutí řídítky při vyhýbání propadlému kanálu - to vše Varadero bez protestů vyřeší za vás. Jen ve větších rychlostech v náklonu musíte pevně podržet řídítka a pečlivě volit stopu, protože větší a užší přední kolo je dost citlivé na vaše povely. Jako bonus jsem pak na rozbitých silnicích uvítal propojené brzdy s ABS, které mi dovolily valit si to do zatáček bez ohledu na díry či štěrk, protože s kombinací těchto dvou systémů i v neznámém prostředí prostě ubrzdíte všechno!
Jen s velkou lítostí jsem proto Varánka v pondělí vracel. Některé motorky prostě nestárnou, ba naopak zrají. U tohoto stroje se můžete spolehnout na to, že všechny neduhy už jsou za ta léta výroby vyřešeny a co bylo možné vylepšit, je vylepšeno. V celkových parametrech sice XL1000V zaostává za nejmodernější konkurencí, ovšem letošní prodejní cena 260tis tyto rozdíly podle mě hravě nahrazuje a podle informací od prodejců si to letos hodně nových majitelů uvědomilo a právě v této krásné zrzavé barvě nás jezdilo hned několik.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist