kawasaki_good_times_tour2




BMW Motorrad dny proběhly letos v Krkonoších

Druhý ročník BMW Motorrad dnů se letos uskutečnil v Jánských Lázních, kde centrem celého dění byl hotel Omnia. Krkonošské město, znamé především díky lyžařským a lázeňským aktivitám, bylo perfketním útočištěm pro motorkáře, a to nejen díky horským cestám nachazejících se v bezprostřední blízkosti. Vítáni byli jak příznivci značky BMW, tak všichni ostatní.

Kapitoly článku

První den akce byl ve znamení příjezdu všech účastníků, ale také již mnoha aktivit v rámci společného programu eventu. V odpoledních hodinách již parkoviště před hotelem praskalo ve švech. Jedna část plná účasnických motorek, druhá se stany pořadatelů a partnerů akce vytvořily kulisu pomyslné moto-vesnice. Po registraci téměř všech účasntíků proběhlo oficiální zahajení akce, kde Zdeněk Mahdal svým úvodním slovem všechny pomyslně provedl programem BMW Motorrad dnů. Po večeři začaly první přednášky a workshopy, kde uvodním prezentérem byla značka Touratech se svými cestovatelskými dobrodružstvími následovaný enduro-školou Alkemist Adventures. Na závěr dva „závoďaci“ Honza Brabec (Dakar) a Martin Šonka (RedBull Air race), kteří jsou sice z různorodého prostředí, které však spojuje jedno společné – požitek z extrémní rychlosti.

Sobota, druhý den akce, začal hned z rána. Již od 9:00 probíhaly testovací jízdy s 18 motocykly BMW, ale také čtyřmi vozy MINI, které trvaly až do 17 hodin odpoledne a byly plně obsazené. Dalším společenským programem byla spanilá jízda v příjemném cestovním tempu, kde závěrem na účastníky čekala „polní kuchyně“ slovinského MasterChefa.

Na motokrosové trati v nedalekém Trutnově probíhla v několika časových slotech off-road akademie, kde si účastnící měli možnost vyzkoušet prostředí terénu na vlastních strojích, nebo motocyklech BMW, ale hlavně pod vedením zkušeného instruktora Honzy Žlábka. Po celý den byly k dispozici stánky partnerů, kde probíhaly různé individualní workshopy, ať už se jednalo o nastavení motorky, gps, apod. (Touratech), udržba a mytí (MotoDream), osvěta o palivu (Shell) a další. Možnost setkání a otevřené debaty, nebo i vyjížďky, byla po celý den s Honzou Brabcem, Karlem Taborským nebo Petrem Slezákem.

Nabitý den byl pomyslně zakončený společným grilováním a hlavně rockovým koncertem Dr. Doll a Frankenstein band, kteří nenechali nikoho chladným (i přes chladný sobotní večer). Na pořadu večera byly opět přednášky, pro ty co se neměli chuť zúčastnit v páteční večer, nebo pro ty, kdo měli doplňující otázky. Zpetřením byl také cestovatel Igor Brezovar, který na svém BMW R 1100 GS projel celý svět.

Neděle byla ve znamení dalšího testování jak motorek BMW, tak miníků, kde se i přes nepřízeň počasí našlo mnohem více než 7 statečných, kteří využili možnosti testu. Někteří volné dopoledne využili ke střízlivění, někteří pro relax ve wellnes.

Letošní ročník BMW Motorrad dnů 2019 byl co se účasti týče teměr plně vybookovaný, proběhlo více než 200 testovacích jízd (BMW Motorrad) a více než 40 (MINI), a ze strany BMW Motorrad ČR doufáme, že i povedený a všichní zúčastnění si ho užili, jak jen to šlo. I toho slunce jsme měli více než loni...

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma


TOPlist