kawasaki_good_times_tour2




Bezplatný kurz první pomoci podruhé

Po velkém úspěchu kurzu první pomoci pro motorkáře se v Dolních Břežanech rozhodli uspořádat další, nejen pro ty, kteří ten první zmeškali.

Trochu se vytrácí to pozitivní, to co jízda naopak přináší. Jako by si to každý motorkář tak trochu nechával sám pro sebe, ten svůj snad trochu tajný důvod, proč se rád prohání krajinou. Jen si tady chci trochu postesknout nad skutečností, že tak úžasnou záležitost jako je jízda na motorce provází tolik negativního.
A právě toto negativum u mě vyvolalo jakýsi pocit nejistoty, co když? Co když se to v mém okolí skutečně stane a můj kamarád či kolega na silnici bude potřebovat pomoc? Dokáži s jistotou a chladnou hlavou udělat vše proto, aby neumřel? Jistěěě??!, No snad! Nevím! … Doufám!!! Vlastně jsem to nikdy nezažil a nikdo mě k tomu nevytrénoval, tak jak to mohu vědět? A tady jsem si uvědomil: „Bez informací a jistoty co mám dělat, když se stanu účastníkem nehody, kde bude zraněný člověk, nemůžu přesvědčivě říci, že situaci zvládnu a poskytnu první pomoc.“

A tak padlo rozhodnutí: „Povolám zkušeného záchranáře, který z praxe ví co a jak udělat, abych člověku pomohl a požádám jej o proškolení. A protože jde i o můj život, bude nejlepší, když takto proškolí všechny v mém okolí a pro jistotu i ty z okolí vzdálenějšího a vlastně každého, kdo o to projeví zájem. Tím se mě i Vám rapidně vzdaluje ta negativní informace o možné předčasné smrti.

Zvu Vás proto všechny za sebe a za všechny mé kolegy z obchodu Dorso v Dolních Břežanech na takovou malou instruktáž PRVNÍ POMOCI, kterou povede pracovník záchranné služby. Cílem je ukázat názorně jak účinně poskytnout první pomoc a jak postupovat do příjezdu odborné pomoci.

Kurz PRVNÍ POMOCI se uskuteční v sobotu 4.7. 2009 od 10:00 v prostorách prodejny Dorso-Dolní Břežany. Doba trvání cca 1,5 hodiny a po instruktáži je v plánu standardní sobotní vyjížďka. Takže normální motorkářova sobota.Těšíme se na Vás.

Kurz plánujeme opakovat během motorkářské sezony.

KURZ JE ZDARMA!!!

Informace o redaktorovi

Matěj Oliva - (Odebírat články autora)



TOPlist