kawasaki_good_times_tour2




Bavoráci obsadili Číhošť!

Jarní setkání ve středu, které proběhlo v sobotu 27.4. 2013 v Číhošti u Ledče nad Sázavou. Tato obec je známá jako geometrický střed České republiky.

Kapitoly článku

Navštívíte-li Číhošť v obyčejný všední den, bude obec v údolí tepat poklidným venkovským životem. Obyvatelé se věnují jarním zemědělským pracem a projíždějící cyklisté se zastaví u altánku a žulového obelisku, který symbolizuje střed naší vlasti. Úplně jinak tomu bylo jarní sobotu na konci dubna. Do malebné obce z několika světových směrů začínají najíždět desítky motocyklů převážně boxerů BMW. Motorkáři klidný život v obci prudce rozproudili. Jarní akci pod oficiálním názvem JARNÍ SETKÁNÍ VE STŘEDU tradičně pořádá BMW MOTOCLUB CZ. 
Organizátorům z klubu se zajištěním akce pomáhají i místní občané včetně hasičů. Jejich zbrojnice se na sobotní dopoledne proměnila ve stánek rychlého občerstvení. Součástí pohodové akce byly také prezentace nových motocyklů BMW vodou chlazeného R 1200 GS a BMW K 1600 GTL
Proběhla i prezentace Policie ČR, při které si bylo možné prohlédnout obávaný VW Passat 3,6 FSI. Účastníci setkání mohli v dopoledních hodinách navštívit i místní kostelík s komentovanou prohlídkou o „Číhošťském zázraku“. Hudební produkci a živé vysílání zajišťovalo Bikers rádio Doupě. V 12:30 hodin letního času, proběhlo pořízení společné fotografie u již zmíněného středu České republiky. Po té účastníci osedlali své stroje a vyrazili tradičně směr sklárna Tasice.
 
Po bezpečně uzavřené silnici jsme několikrát přejížděli z Kraje Vysočina do Středních Čech, abychom se zpět na vysočinu navrátili. Ve starobylé tasické sklárně následovalo tradiční milé přivítání skvělými koláčky.  V dnešní době se v Huti Jakub bohužel sklo nefouká. Snahy o obnovení sklářské výroby jsou v okruhu nadšenců stále živé. Účastníci jarního setkání si huť pozorně prohlédli a místní průvodkyní byli zasvěceni do tajů sklářského umění. Připomenu, že na této huti, která byla uvedena do provozu v roce 1796, byl natáčen i legendární seriál „Synové a dcery Jakuba Skláře“. V odpoledních hodinách byla vylosována bohatá tombola.
Po té se účastníci rozjeli ke svým domovům. Charlie z pořádajícího klubu mi sdělil, že organizátory výrazně zaskočila předpověď meteorologů. Ti předpovídali vytrvalý déšť a krupobití. Na poslední chvíli se pak odhlásily desítky účastníků. O to větší byla naděje na získání zajímavé ceny v tombole. Petr z Lipnice nad Sázavou přijel na nejstarším stroji setkání, dvouventilu R100 RT z počátku osmdesátých let. Do Číhoště jezdí pravidelně. Řekl, že na setkání je podstatně méně účastníků, než při předloňském rekordu. I tak byl s akcí velmi spokojen a těší se na další ročníky.
Já osobně bych hodnotil akci po organizační stránce jako povedenou. Líbilo se mi, že zde byli s otevřenou náručí přivítáni motorkáři všech značek a nebylo bezpodmínečně nutné přijet na BMW.

Informace o redaktorovi

Bohumír Špaček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):


TOPlist