kawasaki_good_times_tour2




All Ride Show otevřela Továrnu

Poslední říjnový víkend patřil v nově otevřeném víceúčelovém prostoru Továrna motocyklům, a to ne ledajakým. Pořadatelé All Ride Show se rozhodli ukázat široké veřejnosti kulturu kolem tzv. customů, tedy strojů, které jejich konstruktér upraví dle přání majitele, případně svého. Takových kousků se v hlavní hale Továrny sešlo přes padesát. K vidění byly jak motocykly vyrobené v zapadlých garážích jedním člověkem, tak ty z profesionálních dílen, které se úpravami motorek živí. Krom toho nejzajímavějšího z české scény se ukázalo také několik strojů ze zahraničí, včetně věhlasných značek Blitz, Zadig Motorcycles, Deus Ex Machina nebo Radikal Chopper, kteří poprvé vyvezli svoje nádherně upravené BMW R NineT mimo Itálii a odtud motorka putovala rovnou do muzea BMW Motorrad v Mnichově.

Kultura postmoderního customismu, jak pořadatelé s humorem tuto scénu nazvali, ale není zdaleka jen o motocyklech samotných. V Továrně si tak během All Ride Show mohli návštěvníci vychutnat filmy v silent kině, výstavy obrazů připomínající historii českých motocyklů a grafik, tattoo studio, barber shop a v pop up storech projít řadu zajímavého zboží od ručně vyráběného oblečení, přes zajímavé knihy až po vybavení pro jízdu, které prezentovalo několik značek z Čech, Slovenska i celého světa. Během pátečního slavnostního otevření All Ride Show a zároveň areálu Továrna pak vše doplnily koncerty skupin Android Asteroid a Mydy Radycab a vše zakončila afterparty v klubu Jatka78.

Výstava pak byla otevřena oba víkendové dny a podle pořadatelů ji navštívili nejen obvyklí příznivci motocyklů, ale také lidé touto kulturou netknutí, kteří byli zvědaví na něco nového. Příjemná byla také návštěva několika zahraničních hostí včetně vydavatele několika italských motocyklových časopisů Giuseppe Roncena a majitele a konstruktéra dílny Radikal Chopper Andrea Radaelliho. Výstava, která je první tohoto druhu u nás, sklidila velmi kladné ohlasy a podle pořadatelů se tak můžeme těšit na její další ročníky.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):


TOPlist