bmw_r1300gs_cartec




výměna Variátoru

  • 0

    21.11.2017 od Abs

    Zdravím, jsem technický antitalent a chci se zeptat , mam yamahu x maxe 250i a jede mi max 110km/Hod Pak se dusí jako by nešel přeřadit na poslední rychlostní stupen , mohlo by to být variátorem resp válečkama ?
    prosím o radu na co bych si měl dát pozor při demontáži variatoru jestli tam je nějaký předepsaný postup abych něco uplně víte co nepos......
    Díky moc
    Pavel

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (5)
  • 0

    21.11.2017 od ivako

    Pozri toto video na youTube, je to síce výmena remeňa, ale postup je taký istý.
    Pokiaľ si technický antitalent, daj si to radšej urobiť niekomu inému.

    Doplnit odpověď

  • 0

    21.11.2017 od bandit.kenny

    Ahoj mam ten samy stroj,ale rocnik se vstrikovanim 2007 vejš(na vejfukovem svodu najdes lambda sondu jinak je to karbec)maximalku z kopce mam 155km/h s variatorem Malossi,pokud jede skutr od startu plynuje do tech tvych 110km/h a dal nic opravdu pujde o odladeni variatoru-tedy vahu valecku ci opotrebenych ci zasekavani v maximalni poloze drazky atd...valecky se ve variatoru mazou grafitovou vazelinou!KennyNa povoleni potrebujes bud pistoli ci pripravej na podrzeni+na zavit u varecu kapni modre zavitove lepidlo:)Hodne zdaru,jinak dej to nekomu kdo vi co delat Scootland atd.

    Doplnit odpověď

  • 0

    23.11.2017 od kelíj

    Ahoj, musíš rozlišit, jestli se motor dusí a nemůže dál do otáček, nebo je variátor tzv. na konci. Pokud je problém ve variátoru, jde buď o opotřebovaný řemen, nerovný povrch řemenic, nebo příliš těžké válečky. Pokud ale skutr jel dříve normálně, válečkama to není. Variátor je zařízení velmi citlivé na jakoukoliv změnu v komponentech. Doporučuji použít válečky o hmotnosti předepsané výrobcem. Maximální rychlost ovliňuje i šířka řemenu, pokud je hodně opotřebovaný, často bývá na přední řemenici tzv. rantl, zhruba10mm od horního průměru a řemen nemůže přes něj dál. Bez sundání víka a vizuální kontroly se neobejdeš. V každém případě jakákoliv 250ka dokáže jet minimálně 130 v hodině. Pokud ne, je něco v nepořádku.

    Doplnit odpověď

  • 0

    23.12.2017 od sejco

    mal som x max 125 a ten mi siel 110 jazdil som aj na 250 tam to bolo tusim okolo 140 .na tvojom mieste by som to zaviezol do servisu nech pozru variator valceky a voditka budu opotrebene tak ich vymenit a aj remen a malo by byt po probleme

    Doplnit odpověď

  • 0

    4.6.2020 od olex21 (zna?ková autorádia)

    Děkuji za příspěvky, ale asi bude lepší výměnu nechat na profících v nějakém tom servisu? Hlavně když si nejsem jistý, že to zvládnu sám. A ještě dotaz, kde je lepší si pořídit takový variátor? Našel jsem tady: https://scooter-tuning.cz/kategorie-produktu/variatory-a-spojky/variator/ :) Nebo máte jiný nápad?

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist