globalmoto_duben_nolan




Hornet PC36 náhon tachometru

  • 0

    15.8.2017 od Džandek

    Zdravím, z ničeho nic mi na Hornetu PC36 začal blbnout tachometr. Do 100 km/h ukazuje 0 a od 100 km/h vyletí na 200. Dal jsem se do rozebrání a zjistil jsem, že odešel ten motorek, nebo co to je, co otáčí rafičkou. Má to 4 vynutí ze zelenýho drátu a 4 bílý plastový asi držáky pro kontakty, na který jsou přitažený drátky z vinutí (viz foto). Výměna je jednoduchá, ale nejsem stavu najít ho nikde na koupení, nerad bych kvůli motorku kupoval celý budíky za 6 tisíc.
    Podle čísla na něm jsem našel jen vyhledávání mazlíčků někde v Anglii nebo co. Věděl by někdo, kde to koupit nebo jestli je to vůbec možný? Na rozkreslení origo dílů Honda jsem ho nenašel

    Předem dík za jakýkoliv info.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 0

    16.8.2017 od lexxxx

    Tak podle mě máš několik možností při zachování origo budíku:
    1) koupit vnitřek budíků origo - cena 24000kč na partsdepot (nesmysl)
    2) koupit budík z druhé moto (ideálně z bouračky, klidně i poškozený a díl vyměnit) - zkusil bych hledat na bazarech, e-bay atd.
    3) nechat šikovného elektrikáře díl opravit/převinout (bude to piplačka, ale podle mě by to šlo, i když s nejistým výsledkem)

    Doplněno:

    Tak potom dej vedet, jestli zapajeni stacilo.

    27.8.2017 od _Michal

    No v bodě č.1 s tebou naprosto souhlasím, v bodě č.3 si nejsem jistej výsledkem už proto, že ty bílý plastový držáčky, nebo jak to mám nazvat, tak jeden je ulomenej. Nejschůdnější vidím č.2. Včera jsem ještě při podrobným průzkumu zjistil, že z každýho vinutí vede drátek na jednu kovovou pacičku a z jedné byl utrženej, tak jsem to napájel a zítra to chci vyzkoušet. Když nic, začnu hledat ty bouračky. Každopádně díky ;)

    16.8.2017 od Džandek

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist