globalmoto_duben_nolan




Spojka

  • 0

    10.3.2017 od Rosta55

    Ahoj, má někdo tady zkušenosti se spojkou na BMW R 1200 ST? Před měsícem jsem ji koupil, má najeto cca 75000 km, při rozjezdu nejde na první zmáčknutí spojky zařadit jednička, musím spojku mačkat dvakrát, řazení dalších rychlostí je už bez problémů, ale při zmáčnutí spojky slyším jakoby ránu, je to slyšet jen při malé rychlosti, když už jedu rychlejí, tak to neslyším, ale to neslyším asi kvůli aerodynamickému hluku. Poradí mi někdo?

    Doplněno:

    Čus, u tý jedničky, že občas nejde, to chápu, v pohodě, to mě ani tak neštve, občas mi to dělal i velkej banďour, ale nelíbí se mi, že když zmáčku spojku, tak se ozve dost hlasitý cvaknutí, skoro bych řekl, že až rána a motorka sebou trochu cukne.Ale to je jen při zmáčknutí spojky, při povolování při rozjezdu je spojka v pohodě, zabírá plynule, řazení rychlostí bez problémů.

    14.3.2017 od Rosta55

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (5)
  • 0

    11.3.2017 od JiriBN

    Nemám zkušenost s 1200 (tak to ber spíše informativně), ale na mé 1150 mi při prvním řazení taky většinou nejde zařadit jednička a musím spojku několikrát vymáčknout, případně s motorkou trochu hnout..... je to jen při prvním zařazení na studeném motoru a pak další řazení i jedničky je ok. Podle i zkušených servisáků na Bmw je to v poho a prostě se to stává.
    Něco o spojkách na R1200
    http://www.bmwgs.cz/...d.php?thread_id=8685

    Doplnit odpověď

  • 0

    13.3.2017 od VeeJay

    Čau, mám STéčko 2005 s 73tis km. U studené mašiny je tohle vcelku normální. Jednička tam občas nechce a tak je potřeba vymáčknout spojku ještě jednou, nebo malinko přidat otáčky na neutrálu a opět spojku vymačknout a pak tam jednička jde. Jakmile stroj zahřeješ, jde už všechno jak má. Hlasitější cvaknutí u řazení hlavně jedničky je bavorácká zvláštnost, i tohle je ale i starších kusů naprosto běžné.

    Doplnit odpověď

  • 0

    13.3.2017 od mzxy

    hlasitě cvaká i mu mého hádéčka...

    Doplnit odpověď

  • 0

    13.3.2017 od mag.

    I na Buse se ozve rána, při zařazování jedničky, při studený nejvíc.
    Je to normální jev u mnoha mašin
    ps: motorky nemají přeci synchrony v převodovce.

    Doplnit odpověď

  • 0

    15.3.2017 od chuan

    S tím řazením jedničky je to podobné, občas je potřeba zmáčknout dvakrát, a určité rány se ozývají, ale těžko soudit. Chtělo by to slyšet. zkusil bych vyměnit kapalinu a odvzdušnit, už jen pro klid duše, tím nic nepokazíš.

    Doplněno:

    ještě mě napadlo spojkový ložisko

    5.9.2017 od chuan

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist