globalmoto_duben_nolan




Čoud při startu

  • 0

    8.3.2017 od Bredy2

    Ahoj, o víkendu jsem poprvé vyjel na mašině. Cestou jsem stavěl a při startu, když mašina nechtěla chytnout úplně na první cvrnknutí, jsem si všiml kouře někde od spínací skříňky. Domů jsem nakonec dojel, ale měl jsem sevřenou prdel. Zkoušel jsem víckrát startovat, když to chytne hned, tak není problém, ale když se startér točí -4 vteřiny, začne to zase smrdět. Máte s tím někdo zkušenosti? V pátek to hodím do servisu, doufám že tam dojedu, ale chtěl bych předem vědět jestli někdo máte podobnou zkušenost s touto závadou. Dík, Bredy

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    9.3.2017 od kubacech

    Jak ten kouř smrdí? Není to pálící se plast?
    Hádal bych, že tam budeš mít zaoxidovaný nějaký kontakt. Tím na něm vzniká přechodový odpor a ten se při průchodu proudu zahřívá natolik, že se pálí izolace.

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.3.2017 od Bimbo-ze-Žižkova

    Do servisu to nedávej. Nejspíš to bude jen zaoxidované. Je to sice rozborka ale uděláš si to v klidu sám. Musíš sundat sedlo, nádrž, pod krkem řízení povolíš dvě šestky šrouby a sundáš ten plast co je mezi krkem řízení a nádrží. Sáhneš dovnitř a vytáhneš dvě svorkovnice. Každá strana ovladačů na řidítkách má dvě, takže dohromady jsou tam čtyři. Rozpoj to, prostříkej něčím jako kontaktol a zase spoj. Rovnou to celé v tom prostoru zkontroluj jestli nejsou už někde ohořelé kabely,nějaký kabel proseklý a pod.
    Píšu aby si rozebral obě strany svorkovnic ale to jen z důvodu prevence. Na 100 jdi po pravé straně která v sobě má tlačítko na startování.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist