globalmoto_duben_nolan




test/oprava přerušovače blinkrů Virago FX257N Denso 41R-71

  • 0

    28.11.2016 od zetka125

    Řeším následující problém a třeba to také někomu pomůže . Mám Virago XV535 přivezenou z Německa a vadí mi blinkry. Jak se ví, tak německé modely mají přepínač na blinkry, který se nevypíná po ujetí vzdálenosti, protože je to prý v Německu zakázané. Tento přerušovač se jmenuje FX257N označení je 47G-41 a výrobcem je Denso. Má také méně kontaktů na konektoru. U ostatních verzí Viraga se používá přerušovač také FX257N, ale s označením 41R-71. Ten má více kontaktů, jedním z nich je připojen na jazýčkový kontakt v tachometru, který dává informaci o tom, že motorka jede. Snad má ještě mít i funkci časovou, že po určité době se přerušovač také vypne, ale zda je tomu opravu tak, jsem nenašel, rozhodně podle schematu informace o zařazení neutrálu do přerušovače nejde.
    Tak jsem si sehnal z Německa 41R-71, ale pochází z bouračky a asi není zcela OK, když se namontoval místo původního, někdy funguje, jindy ne, vypadá to na studený spoj nebo relátko. Jako slaboproudař bych ho rád otestoval a eventuelně opravil, nicméně nemám u ruky zapojení konektoru motorky, jak jsou zapojeny kontakty. Pokud to má někdo vyfocené nebo ví, budu rád, když mi to pošle.
    Jinak to asi nebude na opravu nic jednoduchého, protože soudruzi v Japonsku z poloviny vylili vnitřek relé zalévací hmotou, neboli se deska s elektronikou nedá nedestruktivně z plastové krabičky vytáhnout.
    Podle všeho se tento přerušovač používá na jiných strojích od Yamahy, tuším že XV750, XV1000 i XJ600. Nikde jinde jsem k tomu popis ani u Densa nenašel.
    Zdraví,
    Zetka.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Zatím nebyla vložena žádná odpověď

Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist