bmw_r1300gs_cartec




Po výměně oleje začala cvakat spojka(spojkové ložisko?)

  • 0

    11.6.2016 od DomakCze

    Zdravím,
    Dneska jsem vyměnil olej v moji Yamahaze jsem nový majitel takže olej co byl předtím nevím,co jsem tak přečetl po fórech a na doporučení jsem zvolil MOTUL 3000 20W50 no vyměnil jsem olej,filtr atd nastartuju motor se mě zdál hned tišší vyjedu z garáže a hlučnost stejná nechávám ji nastartovanou a koukám po případných úniku oleje... Kontrolka množství oleje nesvítí vsechno je v pořádku po 5minutách si řeknu dobry a jedu do garáže no zmáčknu spojku a najednou se ozve takové cinkání nebo nevím jak to popsat, pustím spojku a OK zmáčknu a začne to... čím to?Proč?

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (3)
  • 0

    12.6.2016 od Bad

    Ahoj,
    jseš si jistej, že tam patří minerální olej? Ne podle doporučení, ale podle servisního manuálu konrkétního typu motorky. Skoro bych řekl, že tam patří polosyntetika (tedy 5100 10W40).
    Jakýkoliv problémy se spojkou můžou být způsobený jiným olejem než kterej tam byl předtím, obzvlášt pokud tam místo polosyntetiky přijde minerální olej. Ano, může to být vypínacím ložiskem. Vypust olej, sundej víko a koukni jestli tam není nějakej bordel a jak je na tom spojka (ložisko, koš, lamely, plechy, pružiny). Podle manuálu tam pak nalej olej co tam má být

    Doplněno:

    Nehledě na to že dnes už se na minerální,polo a "plná" syntetika nehraje :) bylo dřív pred xxxxx lety dnes už jsou oleje všechny stejně kvalitní :) neboli i ten nejhorší olej bude pro 20let Starej motor nejlepší kdyby byl v té době. Spis mě zajímá důsledek toho že by se to ložisko nejak poškodilo myslím tím věc která se stane v 10vterinach takže jestli se do nej nestihl dostat olej a tím se nejak poškodilo :P

    12.6.2016 od DomakCze

    Doplnit odpověď

  • 0

    12.6.2016 od DomakCze

    Ahoj ano patří :) olej splňuje a převyšuje specifikace/požadavky které jsou napsané v manuálu :) nemyslím si že by vlastnost jestli je olej minerální,polos. nebo úplná s. nemá vliv kór na téhle staré motorce která byla dělaná pomalu na fritovací olej :D nebo alespoň ne aktuálně :) je to starej vzducháč :) proto i 20W50 kterej manuál píše kdyz se jezdí víc jak 15C a tenhle olej doporučuje většina lidi z XJ klubu :) uvidím zkusím to jeste projet co to udělá :)

    Doplnit odpověď

  • 0

    13.6.2016 od Slávek-TDM

    Jestli se intenzita meni se zmacknutou a pustenou spojkou, bude to v ty spojce nebo jejim lozisku a ne v oleji. Ale pokud to nerachta tak, ze je to slyset i za jizdy, nechal bych ji zit si vlastnim zivotem. Tohle se jen tak nepokazi. A olej tam urcite byl, od loziska se sam od sebe nevyleje. Leda bys motor proplachoval benzinem, coz nepredpokladam A navic, jako prvni by v pripade nemazani odeslo urcite ulozeni kliky nebo domecky vacek a spojkovy lozisko az uplne nakonec, takze zadnej strach.
    Jo a do x-let staryho vzduchace je 20W50 idealni.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist