bmw_r1300gs_cartec




Brzdový třmen yamaha virago 125

  • 0

    8.4.2016 od dasnel

    Čaute řeším problém na mojí yamaha virago 125 včera jsem měnil destičky a brzdovku. Brzdovku jsem vypustil nalil novou nechal otevřené víčko a pumpoval 3x držel povolil a furt dokola ani za boha se to nedalo odvzdušnit pak jsem to celé zase rozebral a ty pístky se prostě nechcou hýbat jeden se mi podařilo trochu vytáhnout a ten druhý menší je tam zamáčknutý až moc.
    Budu rád za každé rady dělal jsem to poprve tak nevím v čem muže být chyba.
    Dík moc ! :)

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 1

    9.4.2016 od kilix

    Vždy keď máš dole strmene, tak ich vyčisti čističom na brzdy tak, aby sa piestiky dali v pohode zatlačiť prstom. Je chyba, že si to nespravil, keď už si to mal dole. Na čistenie bŕzd dosť ľudí kašle a pritom je to robota na pár min a efekt veľký.
    noale k tomu odvzdušňovaniu:
    Odvzdušňovanie odhora je na mašlu. Niekedy to pumpovanie a otváranie/zatváranie odvzdušňováka trvá aj hodinu. A to už fakt máš mozole na ruke od stláčania páčky.

    Môžeš skúsiť metódu odspodku:
    striekačka, do nej natiahnuť kvapalinu, na odvzdušňovák dole hadička a tlačíš to odspodu do strmeňa tou striekačkou. Otvoríš odvzdušňovák, tlačíš striekačkou, tesne pred vyprázdnením striekačky zavrieš odvzdušňovaák. A dokola.
    Keď dávaš pozor, aby sa tam nedostal vzduch, tak to v podstate ani po takomto naplnení nemusíš odvzdušňovať, neni čo. Dávaj bacha aby sa ti z hornej nádobky nevylialo, nepôsobí to dobre na lak. Takže odoberaj podľa potreby z hornej nádobky.

    Keď skončíš, môže byť trocha vzduchu niekde hore pri holendri, ale to v podstate sa odvzdušní samé, keď postláčaš pár razy páčku.
    Ja ešte používam fintu, že nechávam na noc stlačenú páčku - stiahnem páskou o riadidlo. Systém je pod tlakom a vzduchové spenené bubliny majú tendenciu spojiť sa do jednej veľkej bubliny a výjsť hore. Ráno uvoľníš páčku, stlačíš a hneď vidíš že je ešte tvrdšia.

    Doplnit odpověď

  • 1

    9.4.2016 od maspe

    Některé brzdové pumpy nefungují s otevřeným víčkem (ověřeno na několika kusech různých výrobců).

    Pokud pístky nemají závit pro uchycení vytahováku, jakožto že na japoncích nemají, tak buď stlačeným vzduchem, nebo (tak to dělám já, když není po ruce silný komresor) složit celou brzdu a pumpovat. Jeden pístek většinou jde jako první, tak ten podržet, aby nevylezl úplně a nechat lézt druhý pístek. Když se oba vypumpují na kraj, tak už jdou vyndat rukou. Hlavně je nervat ven kleštěma či podobně. Při tom se snadno dojebají plochy pístku a ten je na vyhození. Buď to nekontrolovaně teče, nebo to žere těsnění a pak to nekontrolovaně teče.

    Doplnit odpověď

  • 0

    9.4.2016 od dasnel

    Pujdu vyzkoušet to s tou stříkačkou ale chcu se zeptat jak poznám že třmen nebo pístky jsou na vyhození ? Protože jsem jestě zapoměl že jak jsem to měnil tak posledních 100km šlo od kotouče zvuky typu tření atd ale více méně to fungovalo a ted to nejde takže je asi blbost aby se to po výměně zničilo.

    Doplněno:

    Tak nic zkoušel jsem to ještě odvzušnit i tak že jsem povolil šroub a přes injekci to tam střiknul ale nepomohlo to :(

    9.4.2016 od dasnel

    Aha jdu to zkusit no uvidím ale nechapá že po pul hodině pupomování se pístky ani nepohly a pačka neztrvrdla.

    9.4.2016 od dasnel

    Aha jdu to zkusit no uvidím ale nechapá že po pul hodině pupomování se pístky ani nepohly a pačka neztrvrdla.

    9.4.2016 od dasnel

    asi nie
    vymieňal si platničky, nie?
    tak to odvzdušni a bude to fungovať ďalej.
    Piestiky sú na vyhodenie keď sú mechanicky poškodené. Ale s tým si ty nič nerobil, kliešťami si to odtiaľ neťahal, tak im nič nebude.
    A strmeň na vyhodenie? to som ešte nepočul, možno tak na nejakom čínskom skútri, keď skoroduje do nepríčetna.
    Veď strmeň je jeden kus odliatku, tam sa nemá čo pokaziť. To už skôr sa kladivo pokazí :)

    9.4.2016 od kilix

    Doplnit odpověď

  • 0

    9.4.2016 od ja1

    povol šroub na páčce at se vrací pístek v pumpě až do krajní polohy

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist