globalmoto_unor




Autosol Bluing Remover: Lesklé svody snadno a rychle

Přiznávám, že nejsem žádný extra cídil a leštil. O to byl můj 16 let starý Monster lepším figurantem pro přípravek Bluing Remover, se kterým snadno a rychle vrátíte svodům jejich zašlou slávu. A nejsou to jen marketingové řeči, opravdu to funguje!

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kapitoly článku

Slovo Autosolu

Na stránkách oficiálního dovozce produktů německé značky Autosol, firmy Cominvest CZ, se dočtete o připravku následující: „Autosol Bluing Remover je velmi oblíbený čistič výfukových svodů. Odstraňuje tepelné zabarvení z nerezových, titanových a pochromovaných výfukových svodů na motorkách. Čištěný povrch rychle a bez velkého úsilí získá zpět svůj lesk. Je vysoce účinný, nepoškozuje povrch výfuků a svodů, navíc díky chemickému složení naopak pečuje o povrch a zabraňuje rezavění. Přípravek navíc neobsahuje nebezpečné chemikálie a není tedy třeba používat ochrannou masku. Bluing Remover dokáže kromě modrého, zlatavého, hnědého i černého zbarvení odstranit také asfalt, gumu, připečenou obuv. Podle stupně zapálení od zlaté po modrou se Bluing Remover buď pouze nanese a nechá samostatně působit, nebo se jeho účinnost zvýrazní mechanickým působením. V prvním případě se přípravek nanese na zchladlý materiál a po chvíli se setře hadříkem. V druhém případě lze použít drsnou stranu houbičky na nádobí. Podle potřeby se může doba působení prodloužit až na 10 minut a aplikaci opakovat. Nenechte ale přípravek na výfuku zaschnout, jinak ho budete muset aplikovat znovu. Po nějakém čase se zabarvení znovu objeví, což je dáno tím, že se vlivem vysokých teplot vyplavují na povrch nečistoty obsažené v kovu. Následující čištění je ale jednodušší a rychlejší. Pro dosažení většího finálního lesku, nakonzervování vyčištěného povrchu a prodloužení účinku je doporučeno ještě použití leštící pasty Metal Polish.“

Slovo Zajocha

Jednoduchý popis, jednoduchý návod, jednoduchá práce. Stačí mít zahřátý přípravek na pokojovou teplotu, protřepat lahvičku a můžu se pustit do práce. Jako figurant slouží moje stará Ducati, která má svody pěkně zhnědlé. Ba co víc, protože letos hodně prší, na části svodů jsem před čištěním nechal ještě zbytky z poslední mokré jízdy, ať se teda ukáže, co všechno Bluing Remover umí. A umí. Nejdřív jsem začal u přední hlavy válce, nanesl přípravek na hadr, natřel s ním kus svodu, chvíli jsem počkal a pak se pustil do práce. Ono to zase tak úplně jednoduché a zázračné není v tom smyslu, že byste jenom setřeli hadříkem svod a měli vyhráno. Musíte ho hadrem nebo houbičkou trochu vydrbat a vyleštit, samozřejmě v závislosti na zaneřáděnosti vašich svodů, ale i tak je to hodně rychlá práce a vlastně až trochu neuvěřitelná. Když si představím, kolik času bych nad nimi strávil s obyčejnou leštěnkou… Tím hlavním zázrakem je zmiňované odstranění zabarvení svodů a to funguje na jedničku. Rozdíly jsou jasně patrné a stříbrná barva se objevuje téměř okamžitě. Dobře ale funguje i odstraňování dalších nečistot, ale tady samozřejmě záleží, co to je a jak moc je to zažrané. Vzhledem k tomu, že podobnou kůru moje svody nezažily snad nikdy, potřeboval bych na ně místy nasadit i tu hrubou houbičku případně leštěnku Metal Polish. Na druhou stranu dokázal přípravek odstranit i dost silný nános napečené špíny z matky od lambda sondy a prokoukla i příruba.

Nahoře vidíte jeden svod částečně vyčištěný a hned vedle špinavý. Rozdíl je obrovský...

S přípravkem jsem hodně spokojený. Při čistění dvouválcových svodů jsem použil tak čtvrtinu, možná třetinu ze 150 mililitrové lahvičky a vážně prokoukly. Zbarvení je pryč, špína taky, jen s těmi odřeninami si bohužel neporadí, ale to už bych chtěl moc :) . A hodně se mi líbí, že je to rychlovka. S focením a točením videa mi to zabralo lehce přes hodinku. I když se opětovnému zabarvení svodů člověk neubrání, stačí včas nastoupit s Autosolem a rychle je uvést zpět do původního stavu. Kdo je například zvyklý hned po vyjížďce motorku umýt a přeleštit, stačí, když nechá svody vychladnout a během procesu čištění a leštění je Removerem rychle přejede. Za necelé čtyři stovky Autosol Bluing Remover zkrátka nabídne hodně muziky.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 15 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Bullet500 přispěl 5 Kč
Petr7474 přispěl 5 Kč
Freddy_X přispěl 5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Související firma
  • Cominvest CZ

    Cominvest CZ, s.r.o. je výhradní zástupce - velooobchod s tradicí od roku 1991. Jsme distrubutorem pro motokosmetiku a autokosmetiku německé značky Autosol. Prodáváme i ostatní výrobky pro leštění a čištění kovů, plastů a dalších materiálů této značky. Jsme výhradním zástupcem 20 ti evropských výro...




TOPlist