yamaha_tenere_duben




Výstava historických motocyklů v Úsobí

Příjemný víkend strávili návštěvníci na konci června a počátku července v Úsobí na Havlíčkobrodsku. Konala se tu tradiční akce Úsobské kulturní léto. V bohatém programu krom dechových kapel vystoupil vitální Petr Rezek, který brzy oslaví sedmdesátku, Jarda Hypochondr se svou „Šenkýřkou“ a známý country zpěvák Jakub Smolík a mnoho dalších. To vše na hlavním pódiu v centru obce. Pár kroků odtud byl připraven i program pro milovníky starých strojů.

Kapitoly článku

Na nedalekém zámku si po roce dali dostaveníčko milovníci historických strojů z úsobského VCC a jejich přátelé. Vše začalo jízdou do vrchu Memoriálem Karla Bárty. Dále pokračovalo výstavou veteránů. 
Dle mého názoru se v letošním roce prezentace klubu opravdu povedla. A bylo se na co dívat. Na zámeckém nádvoří byly vyrovnány motocykly v několika řadách. Přijelo několik zajímavých motocyklů, které byly k vidění poprvé. 
Mne zaujal Indian 1200 v policejní verzi pana Vladimíra Součka. Skvěle se doplňoval se zajímavě patinovaným strojem Harley Davidson. Oba zámořské motocykly byly z roku 1942. Dále zde bylo možné prohlédnout anglické motocykly AJS a Matcheles ten z roku 1931. 
Vystaven byl i zrenovovaný francouzský Terrot Dion z roku 1928. Jak již to v těchto zeměpisných šířkách zvykem přijelo několik německých strojů NSU OSL. A nechyběly ani zástupci českých značek. Několik převážně předválečných strojů ČZ, Jawa a nedávno zrenovovaná „Pragovka“. 
Další technika traktory a nákladní vozy zaparkovaly před zámkem. V jeho reprezentačních prostorách byla instalována poutavá výstava tragicky zesnulého začínajícího výtvarníka Karla Bárty (1990 -2011) „STÍNY SVĚTA - SVĚTA LIDÍ". K této příležitosti byla vydána jeho rodinou výpravná kniha.

Informace o redaktorovi

Bohumír Špaček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist