husqvarna_svartpilen_801_2




Veterán sraz - Pražská noblesa 2009 II. ročník

V sobotu 10. října 2009 se uskuteční II. Ročník Pražské noblesy. Sraz majitelů veteránů bude ráno v 8.00 hod. ve Žlutých lázních odkud pak povede v 10.30 hod. první spanilá „Jízda pravidelnosti historických vozidel“, která povede do kopce 1600 m Jeremenkovou ulicí. Odpoledne o 13.00 hod. bude druhá jízda pravidelnosti na tomtéž místě. Následně bude propagační popojíždění a ukončení akce v 17 hodin.

Celé to začalo změnou místa z důvodu rozkopané Prahy při konání Žižkovské míle pořádané Vintage Veteran Clubem Praha. Nakonec jim "nahrál" obvod Prahy 4, který měl zájem, v rámci svých slavností, uspořádat veteránskou akci. 

Minulý rok byl velmi úspěšný kdy se účastnilo 94 přihlášených auto- a moto-veteránů, s posádkami převážně oděnými do kostýmů vždy z daného období. Tento rok nebude o nic horší, naopak můžeme očekávat podstatně větší účast, protože účast  přislíbil např. klub BSA. Jako minulý rok i tento rok bude v rámci spanilé jízdy do vrchu probíhat soutěž v pozornosti, ohleduplnosti a vnímavosti v běžném moderním silničním provozu, kde se střetávají automobilisté, chodci, cyklisté a motorkáři. Proti loňsku bude jízda obohacena o nový prvek. Z důvodu zvýšení obtížnosti jízdy je doprostřed tratě zařazen brzdící úsek, v němž závodníci musejí zastavit předními koly mezi vyznačenými čarami a znovu se rozjet. Důraz bude jistě kladen na dodržování pravidel, kdy bude povolena maximální rychlost 50km/hod. Základem celkového hodnocení je Pravidelnost. Každý účastník si první jízdou určí svůj jízdní průměr a ve druhé jízdě se jej bude snažit zopakovat. Časové rozdíly budou převedeny na body a ty určí pořadí v jednotlivých kategoriích, a pořadí celkově. Pro diváky budou určitě připraveny různé testy, kvízy a soutěže jako minulý rok. 
Pražská noblesa II. bude jistě hezké ukončení sezony 2009.

Časový harmonogram: 
08.00 - 10.00
přejímka vozidel, parkoviště O2 Žluté lázně a přilehlé parkoviště
10.30 - 11.30 první jízda po Jeremenkově ulici (1,6 km)
13.00 - 14.00 druhá jízda
14.00 - 15.00 propagační jízda ulicemi Prahy 4
15.00 - 16.00 výstava vozidel v obchodním centru Arkády Pankrác
16.00 - 17.00 vyhlášení vítězů jízdy pravidelnosti

Informace o redaktorovi

Jakub Janata - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist