yamaha_demo_tour




Spanilá jízda mopedů Žebrák 2012

Tak jako každý rok, i letos se v Žebráku konal sraz mopedů a jejich spanilá jízda.

Jako každý rok jsme dorazili na sraz kolem deváté, ale jelo nás o jednoho víc. Já, táta a kamarád (S11, S11 s Jawetta). Při příjezdu klasicky na náměstí nebylo moc mopedů, možná kolem třiceti. Startuje se sice kolem dvanácté, ale ráno nejsou fronty na klobásy, kofolu a zápis :).
Celkem jsem se obával počasí, pár dnů před srazem jsem netrpělivě sledoval předpověď počasí. Žádná sláva s předpovědí, chladno, déšť a bouřka. Ráno, bylo krásně, polojasno, trochu foukalo – prostě počasí akorát a né jako minulý rok, kdy jsem si přivezl spálené ruce, nos a krk :).
Trasa letošního Žebráku byla: Žebrák-Praskolesy-Kotopeky-Rpety-Felbabka-Valdek-Neřežín-Zaječov-Cheznovice-Mýto-Těškov-Lhota pod Radčem. Cca se ujelo kolem 70 km. Zhruba při druhé zastávce nás zastihl velký černý mrak a spustil se déšť, všichni jsme naskočili na mopedy a jelo se dál, s tím, že dešti ujedeme. Během jízdy, a to velmi rychlé jízdy (v průměru 40km/hod :)), nám uschlo oblečení.
Bohužel vyhráno nebylo... Chytil nás hned druhý déšť a rovnou se na nás vyřádily i kroupy :). Dojelo se tedy na jednu z posledních zastávek, kde z nás doslova čůrkama odtékala dešťová voda. Pro příště si musím vzít pod tenkou letní bundu i mikinu, jel jsem jen v triku a bundě a můžu říct, že mokrá studená bunda, přilepená ledovým větrem na ruce je opravdu super zážitek :).
Po dojetí posledních mopedů, jsme vyrazili směr CÍL-Žebrák. Příjezd byl po čtvrté hodině, dešti jsme nakonec ujeli, dali jsme si čaj na zahřátí, klobásu na hlad a jelo se směr domů :).
Shrnutí je takové.. kdyby nepršelo, tak počasí vyšlo hodně dobře, ale i tak to bylo jako vždy super, sešlo se nás poměrně dost (přesné číslo zatím neznám), nikomu se nic nestalo (a nebo se to ke mně nedostalo), defektů na mopedech bylo celkem dost (soudím podle toho, co jsem viděl cestou). Letos jsme to zvládli i bez ucpaných trysek, prostě bez problému. Akce se povedla, těším se na další ročník.

Mopedům zdar!!!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):
Motokatalog.cz



TOPlist