yamaha_demo_tour




Setkání terénních historiků na Kavčáku

Ani tropické teploty neodradily nadšené fandy offroadových historiků, kteří se již po deváté sešli na Kavčáku poblíž Benešova. Od samotného rána se lítalo o stošest a podle tempa na trati by jeden neřekl, že si to tu právě rozdávají teréňáky, které psaly historii před několika desítkami let.

Kapitoly článku

Každoročně se na Kavčáku setkávají majitelé jedinečných exemplářů, které brázdily tratě enduro soutěží a motokrosových závodů před pár desítkami let. Samozřejmě nezůstává pouze u okukování parádních kousků nejrůznějších světových značek, ale hlavně se jezdí a to pěkně z ostra. Setkání pořádá KBS UAMK team Unhošť, jež se také letos postaral o zázemí a vykolíkování trati stylu cross coutry.
Několik minulých ročníků se pořadatelé potýkali s rozmočenou tratí, což rozhodně neplatilo o tom letošním . Jelikož několik předchozích dnů teploměr neklesl pod třicítku, jezdilo se na suché trati, a tak prach dal jezdcům i mašinám pořádně zabrat. Na programu byly volné tréninky, jízda pravidelnosti a třešinkou na dortu pak závod cross coutry dvojic na jednu hodinu. Závod však byl pro vysoké teploty zhruba o 10 minut zkrácen, takže nejrychlejší jezdci nakroužili 11 kol. Cross coutry vyhrál samostatně startující jezdec Horský, za ním se umístila dvojice Helebrant/Voženílek a třetí místo patřilo dvojici Hrozný/Novák. Jízdu pravidelnosti okraloval Jindřich Herzán, druhé místo si vyjel Stanislav Horský a třetí Pavel Málek.
Na Kavčáku opět panovala skvělá nálada a i přes vysoké teploty si každý setkání maximálně užil. Osobně se už teď těším na jubilejní desátý ročník a doufám, že se svezu stejně skvěle jako letos. Do Benešova jsme totiž přijeli s tátou a naším klenotem, kterým je soutěžní Jawa z roku 1989. Samozřejmě jsme si dali i závod cross coutry dvojic a musím vám říct, že to byla pořádná mela. Na trati se bojovalo na ostří nože a jestli si někdo myslí, že se na offroadových veteránech jezdí v bílých rukavičkách, je těžce na omylu. Ostatně, za rok se může na vlastní oči přesvědčit, protože vidět historické teréňáky v akci se nepoštěstí každý den. V další kapitole si už dnes můžete prohlédnout galerii z letošního ročníku.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist