yamaha_demo_tour




Nové stránky offroadových klasiků

Nedávno se mi pod ruce dostala adresa nového českého portálu, který se věnuje pouze a jenom historickým terénním mašinám. Myslím, že fandovi historických offroaďáků srdce zaplesá, a právě proto malé představení portálu ec-classic.com na našich stránkách Motorkáři.cz.

Při návštěvě portálu www.ec-classic.com na vás dýchne atmosféra dob, kdy naše „čízy“ a Jawičky byly ve světových šampionátech tím nejlepším materiálem a konkurenci dávaly pěkně za vyučenou. Prohlédnout si můžete moře dobových fotografií strojů všech možných značek, motokrosových či trialových závodů a nebo enduro soutěží, včetně prestižní šestidenní.
Skrz klávesnici můžete pokecat s ostatními nadšenci ve fóru a díky inzerci sehnat díly na vašeho dědečka terénňáka. Sám dobře vím, jaký to může být problém. Kalendář vám dokáže včas naplánovat výlet na závody nebo setkání historických offroadových motocyklů nejen na území naší republiky. Na webu klasiků můžete klikat v sekci fotografií uživatelů, videa nebo výstřižků z historického tisku.
V České republice je spousty nadšenců, kteří své historické klenoty udržují v parádním originálním stavu. To však neznamená, že by je měli zakonzervované v garáži. Myslím, že kdo doposud neviděl, pořádně by koukal, jak je dokáží prohnat po terénních tratích v rámci historických závodů. Jedním takovým podnikem je tradiční enduro soutěž Enduro Fichtel Cup v Náměšti nad Oslavou, kde mají klasici vypsanou svou vlastní třídu.Trať je ale naprosto totožná s tou, kterou jedou ostatní jezdci na nejnovějších strojích a to včetně RZ na motokrosových tratích. Opravdu parádní podnik, za který patří velký dík Veterán Enduro-Motokros Klubu Náměšť nad Oslavou.
Další příjemnou akcí je Mezinárodni setkání historických soutěžních a terénních motocyklů v Benešově na Kavčáku, ze kterého pravidelně náš portál přináší reportáže. Na tom posledním jsem dokonce za  redakci Motorkáři.cz startoval v Cross Country dvojic v sedle báječné Jawy Sadílek. I letos by se podle dostupných informací měl uskutečnit a to 5.června.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):



TOPlist