globalmoto_duben_nolan




Soutěž o helmu LS2 na cestovní enduro

Do nové sezóny v nové helmě a ještě v té nejvyšší řadě, to by se líbilo zřejmě každému. Jenomže to si málokdo může dovolit. A co kdybyste tu helmu nekupovali, nýbrž ji u nás vyhráli? Tento týden soutěžíme o helmu od značky LS2, která udělá radost majitelům cestovních endur.

Celým občanským jménem se tahle přilbice jmenuje MX701 Explorer C, ovšem i prodejci vám ji nejspíše budou představovat jako „karbonový Explorer“. To proto, že se jedná o tu nejvyšší řadu endurových helem, kterou španělská značka LS2 nabízí, v provedení se skořepinou z uhlíkových vláken namísto skelného vlákna. Tenhle model je v nabídce značky LS2 již třetím rokem a za tu dobu si vydobyl renomé velice dobré cendurové helmy kombinující vysokou kvalitu a komfort s příjemnou cenovkou. Aby ne, když za karbonovou top helmu dáte ve vyobrazeném designu 9899 Kč.

Karbonová skořepina se dělá ve třech velikostech a celkově se helma nabízí v šesti konfekčních číslech, od XS po XXL, přičemž použitý materiál se odráží na velice nízké hmotnosti kolem 1380 gramů. Přitom helmě nechybí pořádná výbava, kterou u helmy na cestování hledáte, a počítat můžete jak s velkoplošným Pinlockem, tak s nezbytnou výsuvnou sluneční clonou. A také s velmi důkladným odvětráním, které často výrobci u helem na cestovní endura podceňují a myslí si, že když na integrálku dají sluneční štítek, že to stačí. Jenomže když potom svoje géeso nebo Africu půl dne taháte po šotolinách, nebo se placatíte s kamarády v lomu, potřebujete, aby vám helma luftovala o dost víc. V Exploreru zúročuje LS2 svoje zkušenosti z Dakaru a máte tady promyšlený systém vnitřních kanálků a velkorysé větrací otvory na mnoha místech.

Sportovní dědictví je znát i na způsobu zapínání, které je řešeno spolehlivými D-kroužky, a chybět nemohou ani rychle vyjímatelné lícnice, aby vám záchranáři dokázali v případě potřeby bezpečně stáhnout helmu z hlavy. Celý interiér je potom samozřejmě kompletně vyjímatelný a pratelný, navíc dokonce antibakteriální, což je u helem používaných celé dny v kuse také důležitý parametr. Jestli se vám Explorer líbí, můžete ho mít, stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít kliku při losování.

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Kolik modelů helem v kategorii MX/Enduro má české zastoupení LS2 ve své nabídce?
    • 2
    • 4
    • 8

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Související firma
  • ASP Group Distributing

    ASP Group Distributing je ryze česká společnost se silnou pozicí na trhu, která dováží a v síti svých prodejců distribuuje čtyřkolky, UTV, SxS, e-skútry, obojživelná vozidla, náhradní díly, příslušenství a doplňky předních světových značek. Oficiální dovozce více než 40 značek Jsme oficiální d...




TOPlist