globalmoto_duben_nolan




Blíží se výstava Motocykl a přehlídka staveb Bohemian Custom Bike

Už za pár dnů v Praze vypuknou velké oslavy. Na výstavišti v pražských Holešovicích se bude od čtvrtka 6. do neděle 9. března opět konat tradiční veletrh Motocykl a s ním i největší česká soutěžní výstava motocyklových staveb a přestaveb Bohemian Custom Bike 2014. Mezinárodní veletrh motocyklů, čtyřkolek a příslušenství se letos koná už po osmnácté a Bohemian Custom Bike oslaví kulatou desítku! Vůbec poprvé se tak na jedné ploše společně ocitnou ty nejlepší vítězné customy za celých 10 let trvání akce a s nimi i legendy české custom scény. Vy teď můžete získat vstupenky na Motocykl i Bohemian Custom Bike 2014 zcela zdarma!

Kapitoly článku

Bohemian Custom Bike 2014 – Desáté výročí zlatých českých rukou

Mezinárodní soutěžní výstava motocyklových staveb a přestaveb (…jinak řečeno „přehlídka toho nejzajímavějšího a ve spoustě případů také nejdražšího, co můžete na české motocyklové scéně vidět“…) se opět koná současně s veletrhem Motocykl 2014 v termínu 6.  - 9.3.2014 na výstavišti Praha – Holešovice. BCBike slaví letos už desáté výročí, takže program je podle toho patřičně našlapaný…

Do nové desítky s novými partnery

Základem akce BCBike vždycky byla a bude soutěž motocyklových staveb a přestaveb, ve které se loni představilo celkem 72 strojů v sedmi základních a pěti doplňkových kategoriích. Podle současného stavu přihlášek to letos vypadá na podobný počet.
Prozradit můžeme, že nejpočetněji obsazené jsou zatím kategorie Modified Harley-Davidson, Café Racer a Freestyle. Velmi důležitým faktorem, který se podílí na mnohem vyšším počtu motocyklů v soutěži, než jsme byli zvyklí v dřívějších letech, bylo vyhlášení pohárové soutěže MR43 Rookies Cup, ve které jsou hodnoceni jen ti účastníci, kteří se objevili na BCBike úplně poprvé. Tenhle nápad vytáhl z garáží spoustu šikovných lidí, kteří se dosud báli konkurence z řad profíků. MR43 Rookies Cup je vyhlášen i letos, ovšem na své si rozhodně přijdou i ostatní účastníci, neboť do hry letos vstupují noví zahraniční partneři – známí prodejci dílů Motorcycle Storehouse a Parts Europe, resp. Drag Specialities, takže těšit se můžeme na hodně zajímavé ceny!

Soutěžní část bude letos oživena doplňkovou expozicí šampiónů posledních deseti let, ve které se představí pražský ProPerform, písecké VMP, TMT Tachov ze západu Čech, pražští Šalamounka H-D Bikes, třebíčští MR43, Urban Custom z Berouna apod. A pozor! BCBike 2014 čeká také jedna velká premiéra! Milan Hájek a jeho kolegové z konstrukčního týmu univerzity v Plzni poprvé představí široké veřejnosti první český elektrocustom nazvaný Blue Elyctra. Tahle věc opravdu stojí za to!


Na rekord Omegy zaútočí další dva týmy

V sekci Custom Live loni předvedl tým Omega Motorcycles Clubu přímo před zraky návštěvníků, jak vypadá taková stavba radikálního customu v reálu a stanovil první oficiální český rekord ve stavbě motocyklu na čas, který je 27 hodin a 43 minut. Letos se OMC pokusí obhájit své prvenství, ale už to nebude mít tak lehké, protože proti němu budou stát další dva týmy – Bartcycles pod vedením „po čertech úspěšného“ Franty Bártíka z Jablonce nad Nisou a Moto Kenny Design z Brna. Snahu soutěžních týmů letos také doplní další doprovodný program pro návštěvníky. Soutěže, koncerty hudebních skupin a další atrakce přímo v části pavilonu věnované projektu Custom Live.
Jen kousek od soutěžních pódií se připravuje další ročník Airbrush Art Festivalu 2014 – tradičního zimního setkání mistrů airbrushe alias americké retuše, který vyvrcholí v sobotu 8.3. divácky velmi atraktivním Bohemia Bodypainting Festivalem 2014. Ano, umělecká díla na téměř nahá ženská těla se budou tvořit přímo před zraky diváků a hodnotit je bude v pozdním odpoledni na hlavním pódiu odborná porota. Hlavní organizátor AAF, Petr Šulc, nám prozradil, že letos se bude ztvárňovat téma Highway to Hell…
Ovšem divokých a spoře oděných krasavic bude letos na BCBike hodně ve všech směrech. Ve fotostudiu časopisu Easyriders se budou od čtvrtka až do neděle fotit modelky na soutěžních motocyklech, spousta dalších kočenek se ukáže na módních přehlídkách a hlavně! Po loňském velkém diváckém úspěchu bude i letos věnován prostor nejšikovnějším „dorostenkám“ v tancích u tyče, neboť Pole Dance Battle pokračuje!

Tajné zprávy z Wigvamu

V loňském roce se toho slavilo hodně a prakticky celý doprovodný program nějak souvisel se značkou Harley-Davidson. Letos se oslavám taky nevyhneme! Kromě toho, že BCBike slaví své 10. výročí, tak tu máme další velkou událost; zcela přelomovou pro český a slovenský motocyklový trh. Po sedmdesáti letech nuceného komatu, pouze s občasnými náznaky projevů života, se na středoevropský trh s velkou slávou vrací jediná motocyklová značka, která může konkurovat neuvěřitelně silnému kultu H-D, americký Indian Motorcycle. Oficiálním zástupcem této značky je společnost MR43 Exclusive Motorcycles a první oficiální představení nových modelů novinářům i odborné veřejnosti se bude konat ve čtvrtek 6.3. v odpoledních hodinách přímo na stánku MR43 ve střední hale výstaviště Incheba v Holešovicích.
Na počest legendárním rudým strojům představili organizátoři BCBiku historicky jedinečnou, chronologicky sestavenou expozici motocyklů značky Indian. Vystavené motocykly pochází především ze soukromých sbírek, ale také z depozitu Národního technického muzea v Praze, takže máte jen jednu šanci vidět je takhle pohromadě. V expozici se představí všechny důležité modely od r.v. 1914 až po současnost včetně závodních speciálů, policejních motocyklů a „moderních“ Indianů vyrobených po roce 1995.


Třicetiny Buell Motorcycles

Velký návrat značky Indian na český trh po sedmdesáti pěti letech a zároveň představení nového vidlicového dvouválce Indian Chief po šedesáti letech nejsou jedinými důvody k oslavě. Svoje třicetiny totiž slaví i motocykly Buell a u této příležitosti se chystá také velmi zajímavá výstavka. „Snažili jsme se dát snad poprvé v české historii dohromady co nejucelenější výrobní řadu motocyklů Buell včetně starších kusů jako jsou dnes už raritní Buell Thunderbolt, nebo Buell Blast. Součástí narozeninové výstavy budou přirozeně také přestavby a stavby poháněné agregáty Buell“, uvedl jeden z organizátorů Jarda Novotný. Největší podíl na této výstavě má určitě klub Buell Riders Czech republic.

Na akci, která je malým výletem do amerického stylu života, rozhodně nesmí chybět dragstery. Pěknou prezentaci raket na dvou kolech tradičně připravilo Czech Drag Centrum a chybět určitě nebude ani nejrychlejší motocykl v Česku, Puma Imperial Wizard Otto Knebla. Vedle CDC se bude taky ve velkém prezentovat Predators Drag Team Budweis, který přiveze do Prahy i hodně atraktivní dragsterová auta. A když už budeme mít v Praze dragstery, tak tam nemůžou chybět ani speciály pro flat track – americkou plochou dráhu, která se u nás těší čím dál větší popularitě.
Celkem jsme zvědaví, jak to tam všechno pořadatelé chtějí nacpat… Každopádně poslední slovo patří člověku, který má na té desetileté historii asi největší zásluhu, Ondrovi Hrůzovi:
„Letošní ročník je mnohem náročnější, než ty předešlé. Program se nám zahustil, stejně jako prostor vyhrazený pro motocykly a tak si někdy říkám, proč tehdy místo stanu nepostavili na základech starého křídla spíš nafukovací halu, kterou by šlo libovolně zvětšovat:-). A z čeho mám největší radost? No, asi ze všeho, ale absolutní peckou bude rozhodně unikátní výstava motocyklů Indian, která nám všem dala hodně zabrat a ještě dá při návozu a odvozu všech strojů. Největší radost mám, když si otevřu fotogalerie z úplných začátků v letech 2004, 2005 apod. a srovnám to s fotografiemi třeba z loňska. A sám koukám, jak se nám všem, kteří se na akci podílí, podařilo dostat Bohemian Custom Bike na úroveň předních světových výstav. Myslím, že v tomhle ohledu má být český motorkářský národ opravdu na co hrdý! A vám všem za mě a za těch 10 let velké díky!“


Výstava Motocykl 2014

Už teď je jasné, že se do pražských Holešovic chystá podstatně více vystavovatelů z české motocyklové scény, než v minulých dvou letech. Těšte se proto na expozice téměř 150 vystavovatelů na ploše přes 15 000 m2. Uvidíte více než 500 motocyklů! Návštěvníky nejvíce logicky zajímají „značky“. Pak vězte, že v Holešovicích bude kolem třiceti značek. Ducati představí celou modelovou řadu pro rok 2014 a s novinkami se pochlubí i BMW, MV Agusta, Yamaha, Suzuki, KTM, Husqvarna, Kawasaki, Benelli, Bimota, Harley-Davidson, Victory a spousta dalších.
Návštěvníci ale uvidí také netradiční a exkluzivní motocyklové značky jako britský Norton, americký Boss Hoss (motocykly s motory Chevy V8), Cleveland Cyclewerks, německý Thunderbike atd.
Každý rok se tým pořadatelů spolu s vedením společnosti Incheba Praha snaží vymyslet zase něco navíc. Loni to byla kromě obří unikátní výstavy veteránů a zajímavostí značky Harley-Davidson páteční soutěž v tancích u tyče Pole Dance Battle. Letos k tanci přibyde další sexy podívaná volba Miss Motocykl 2014.
Těšte se i na přední kaskadéry a vystoupení Martina Krátkého, dále projekt Bezpečně na motorce s Mírou Lisým a své kaskadérské umění předvedou i Jarda Janovský s Markem Černým.

Pro návštěvníky je přichystána spousta soutěží. Hlavní cenou bude tentokrát nový skútr Modena 125, který můžete vyhrát za sms v hodnotě pouhých 6 korun.

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Kde se v současné době vyrábí motocykly značky Indian?
    • Milwaukee
    • Spirit Lake
    • Springfield
  • Který motocykl získal ocenění "The Best of" na soutěži Bohemian Custom Bike 2013?
    • Smrtihlav
    • Hamasakr 5
    • Razor Blade

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist