globalmoto_duben_nolan




Rieju RS2 Matrix Pro vs. Yamaha TZR 50 Race Replica

Kapitoly článku

Vlastní pocity z jízdy na obou strojích jsou s ohledem na kubaturu skvělé, ale lépe by byl vhodný asi komentář od nějakého mladého začínajícího motorkáře. Bohužel žádného takového v našem týmu nemáme. Nicméně pro mě výhoda Yamahy spočívala v celkově větších rozměrech, takže jsem se na ní lépe srovnal než na Rieju.




Pokud se podíváme na vybavení obou strojů, tak RS2 disponuje lépe propracovaným digitálním ukazatelem, který navíc oproti TZR obsahuje ukazatel paliva, měření času na kolo, a ukazatel maximální a průměrné rychlosti. Navíc se jeví budíky více sportovněji než u Yamahy, která se zase může pochlubit větším prostorem pod sedlem a lepší ochranou proti větru.





Závěr


Když píšu tento test, přemýšlím, jestli mě nějaké silniční malorážky pobavili tak jako tyto dvě. Asi dlouho jsem se na ničem podobném nesvezl. Vždy jsem upřednostňoval a vyzdvihoval pro mladé začínající jezdce spíše endura, protože přeci jen jsou v této kubatuře více použitelné i pro starší motorkáře, ale to se většinou jednalo o stopětadvacítky. Co se týče padesátek, tak bych názor asi musel trochu změnit, protože tohle bylo opravdu poprvé, co jsem se i při svém věku nenudil na takto dimenzovaných strojích. Pochybuji, že nějaké enduro o tomto objemu, by bylo pro mě zábavnější.


No a která z těch dvou je lepší? U mě díky rozměrům a výkonu testované verze, tentokrát vítězí Yamaha, naopak díky sportovnímu vzhledu a podvozku vítězí Rieju. Nelze je ale obě porovnat celkově a říci, která je lepší. To by bylo potřeba mít oba stroje otevřené na maximální výkon a pak by se teprve vidělo.

Informace o redaktorovi

Pavel Růžička - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist