yamaha_demo_tour




Velký test maxiskútrů 400 ccm

Kapitoly článku

Zavazadlové prostory

Yamaha Majesty 400 nabízí pod řidítky velký úschovný prostor, do kterého se pohodlně vejdou všechny doklady a ještě zbude místo na svačinu. Vpravo od spínací skřínky je pak druhá menší schránka. V tunelu mezi nohama se skrývá hrdlo palivové nádrže. Prostor pod sedlem je díky malým kolům dost velký, ale poměrně neprakticky rozdělený na dva stupně s oblými tvary. Na dvě přilby ideální, ale třeba s krabicí, nebo něčím, co se nezmáčkne bude trochu problém. Hodně luxusně pak působí koberec, kterým je potažený celý podsedlový prostor. Ten je navíc vybaven malou lampičkou.


Pod sedlem Kymco Xciting 500R najdete osvětlený zavazadlový prostor pro jednu integrálku, navíc 12voltovou zásuvku spolu s držákem třeba pro mobil, který si chcete nechat za jízdy nabíjet. Další malá schránka je dole u levého kolena, no a nějaké drobnosti si můžete odložit také do schránky na začátku sedla.


Když v garáži zvednete sedlo Hondy SW-T 400 a do osvětleného zavazadelníku v klidu naskládáte dvě helmy a další drobnosti, pořád je místa dost. Navíc k tomu zadní kufr a člověk se přistihne při tom, že balí stoličky, nějaký hrnek, vařič vodu stan a má chuť někam vyrazit. Co musíte hlídat je dobře do zámku docvaklé sedlo, protože přes noc je nedoklapnuté a schopné díky stále svítící žárovičce vybít baterii do mrtva. Ale jinak je pod sedlem prostoru na rozdávání.


A máme tu poslední skútr, Peugeot Geopolis 400, který se ovšem z hlediska místa pod sedlem rozhodně neřadí na poslední místo. Pod sedlo totiž pohodlně umístíte dvě otevřené přilby. V přední schránce u kolen řidiče si toho moc neodložíte, tak je vyhrazena spíše pro přístup k plnění kapalin, ale v levé části přeci jen nabízí místo třeba na peněženku a brýle či mobil, který si můžete rovnou nechat dobíjet ze zásuvky 12V.

Informace o redaktorovi

Marek Hrodek (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 180 cm
Matěj Oliva (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 180 cm
Filip Tichý (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 195 cm
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (28x):



TOPlist