husqvarna_svartpilen_801_2




Testujeme nové motokrosy KTM SX 2016

V itálii právě probíhá představení kompletní řady motokrosových speciálů pro příští sezónu a naše redakce u toho nebude chybět. Kolega Vláďa se už včetně svojí výstroje přesunul do místa dění, aby zítra nové kátéemky provětral na trati Maggiora nedaleko Milána.

Kapitoly článku

Nová generace řady SX se pyšní celou řadou vylepšení, a podle rakouské fabriky jde o úplně nové motorky, které budou ještě lehčí, rychlejší a obratnější než stávající motokrosy. Zásadní změny se dotkly hlavně podvozků, kde je 90 % nových dílů, takže můžeme skutečně mluvit o kompletní modernizaci. Kromě snížení váhy šlo konstruktérům o zlepšení ovladatelnosti, a klíčovým prvkem nového šasi je vidlice se vzduchovým tlumičem AER 48 Air Fork, vyvinutá firmou WP v úzké spolupráci s KTM. Pozornosti neušel ani rám, stupačky, zadní kyvka, přepákování a zadní tlumič, přičemž hlavním tématem změn byla centralizace hmoty.

Pokud jde o pohonné jednotky, kompletní řada čtyřtaktů dostala menší a lehčí motory, stejně jako dvoutaktní stopětadvacítka. Čtyřtakty jsou vybaveny nejnovějším systémem launch control, modernější elektronikou včetně rychlejší řídící jednotky a novým vstřikováním s možností volby různých jízdních režimů.

Vypadá to všechno velmi slibně, a my budeme zvědaví na první dojmy, které kolaga Vláďa bude už zítra sbírat na historické trati Maggiora. Vy se je dozvíte v nejbližších dnech na tomto místě, a pokud máte nějaké konkrétní dotazy na konstruktéry nebo našeho testmena, můžete je vkládat prostřednictvím následujícího formuláře.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

On-line rozhovor: Vláďa Novotný

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

huskyman
Dotaz od huskyman položen 21.05.2015 08:31

Ahoj, chtěl bych se prosím optat, bude tato nová koncepce využita i u "sesterské" Husqvarny, nebo si obě značky půjdou v rámci možností vlastní cestou? Díky

Odpověď od Vláďa Novotný z 25.05.2015 14:28

Ahoj Huskymane.

Odpověď je stručná. KTM se soustředí na své motokrosové modely a co se chystá v Husqvarně nedokáže říct. Proto si budeme muset počkat, až Husqvarna odhalí svoje motokrosové nářadí pro rok 2016. Myslím, že to nebude dlouho trvat;díky za dotaz!

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku




TOPlist