husqvarna_svartpilen_801_2




Testujeme KTM 1290 Super Duke GT

Někdy se to tak sejde, že nevíme kam dřív. Zatímco se Prochy teprve vrací - plný dojmů - z testování dvou pětistovek od Hondy, další kolega Tommy už směřuje na jih za novým Super Dukem GT. KTM si dala na svém premiérovém modelu ve třídě Sport Touring hodně záležet, tak jsme moc zvědaví na výsledek. A vy se můžete jako obvykle ptát našeho testmena, nebo lidí z KTM, na všechno co vás v souvislosti s touhle novinkou zajímá.

Dá se vůbec tak nadupaný sportovní naháč, jakým 1290 Super Duke bezesporu je, přizpůsobit k cestování? V KTM si myslí, že našli ten správný recept; přidali větší nádrž, polokapotáž s plexi, pohodlnější sedlo, držáky kufrů, a do palivových map přikreslili turistické trasy.
K tomu přidali bohatou elektronickou výbavu, jako semiaktivní podvozek, kontrolu trakce,  stabilizační systém MSC, asistent rozjezdu do kopce, "zatáčecí“ LED světla, nebo hlídač tlaku v pneumatikách, takže na cestách bude postaráno nejen o komfort, ale i bezpečí jezdce.

Podle všeho ale v motorce zůstalo pořád dost zábavy, o čemž se už zítra přesvědčí kolega Tommy. Jeho poznatky můžete najít zde v testu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 186 cm
Press - (Odebírat články autora)

Motokatalog.cz



TOPlist