globalmoto_duben_nolan




První jízdy na nových KTM pro rok 2014

Motocyklová sezóna je teprve na svém začátku, ale KTM už představila nové offroadové modely na příští rok. Mattighofenští prostě chtějí mít náskok před svojí konkurencí i v tom, kdy svoje „čtrnáckové“ modely představí nedočkavým zákazníkům. Pozvání na oficiální prezentaci dostala i naše redakce, tak se pojďte podívat na jaké novinky se můžete příští rok těšit…

Kapitoly článku

Offroad Media Launch 2014

Mattighoffenští svoji tiskovou prezentaci, nazvanou Offroad Media Launch 2014, připravili na italském ostrově Sardinia, nedaleko města Cagliari. Místo vybrali naprosto skvělé a sedící jak pověstný hrnec na zadnici, vždyť letošní Šestidenní se pojede v září právě v sardinských horách. Na prezentaci byl pro padesát novinářů přichystán stejný počet motocyklů, takže během dvou dnů se daly vyzkoušet veškeré oranžové novinky, které budou v roce 2014 netrpělivě čekat na své zákazníky. Jenom po prvním dnu zmizelo z připravených tanků více než 300 litrů benzínu! Náš web motorkari.cz byl na Sardinii přítomen jako jediný zástupce českých médií, takže (pokud by se tenhle přívlastek nestal v poslední době už zprofanovaný), dala by se tahle prezentace pro české fandy nazvat prezentací exkluzivní.
O pozvané hosty se skvěle staraly tři desítky pořadatelů, kteří připravili několik variant tratí - motokrosová trať, kde se testovaly kvality SX modelů, byla natažená mezi přilehlými vinicemi a i když její profil nebyl nijak náročný, tak na jejích lavicích předváděli přítomní tovární piloti pěknou palbu - zejména jeden mladíček v dresu s číslem 911 a jménem Jordi Tixier… Dva endurové okruhy, měřící buď deset či dvacet kiláků, nás zavedly do okolních hor. Uzoučké cestičky byly nádherně zakroucené, levá - pravá - nahoru - dolů, kamenů a koryt bylo nepočítaně, ale nejednalo se o nic extrémního. K dispozici byl i krátký enduro speciál namotaný mezi stromy, ale ten moc lidí nevyužívalo - byla by škoda připravit se o nádherné výhledy do okolních hor.
Na všechny novináře před zahájením testovacích jízd čekala tisková konference, na níž nás produktový manažer KTM Joachim Bauer seznámil s veškerými novinkami, na které se v roce 2014 můžeme těšit. Zatímco předloni KTM představila novou vlajkovou loď v podobě KTM 350 EXC-F, tak na příští rok se vedle neustále inovace a dolaďování detailů celé modelové řady zaměřila hlavně na nejmenší čtyřtakty, tedy KTM 250 EXC-F a KTM 250 SX-F. Potěšitelné je i to, že stejně jako další evropské značky pracují na obou koncepcích motorů a Japonci již odepsané dvoutakty nejenže udržují při životě, ale jejich vývoj i bude pokračovat - vždyť kdo dnes nemá ve světě endura dvoutakt, jako by nebyl! Pokud jsem napsal, že nás Jochaim seznámil se všemi novinkami, tak se musím trošku opravit. Na závěr konference nás totiž informoval o té následující, která proběhne v září, ale na dotaz, jaký model se bude představovat se jen usmál a vrtěl hlavou, že prý ne a ne a neřekne… Že by elektrický Freeride?

Informace o redaktorovi

Martin Hakl (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 180 cm

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist