yamaha_mt09




Testujeme Husqvarnu Svartpilen 125

Husqvarna nedávno představila nejmenší Svartpilen a já mám možnost jejího prvního testování. Letím tedy do španělské Barcelony, abych pro vás zprostředkoval první dojmy.
Malý Svartpilen je svérázný naháč, kterých ctí minimalistický design a cílí hlavně na mlaďochy. Bude jim dobrým společníkem ve městě i v lehčím terénu za jeho hranicemi?

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kapitoly článku

Už párkrát jsem se přesvědčil, že testování malých objemů dokáže být hodně zábavné a věřím, že tomu bude i v případě Husqvarny Svartpilen 125. Podle informací dojde na městský provoz, zatáčky za městem, ale i lehčí terén na flattrackové dráze a na to se hodně těším.

Svartpilen 125 je nejmenším z rodiny a jeho většími sourozenci jsou Svartpilen 401 a Svartpilen 701. Jen ve zkratce: maximem kapalinou chlazeného jednoválce je 15 koní, převodovka skrývá šest rychlostí a rám je vyroben z oceli. Brzdy dodává značka Bybre a samozřejmostí je ABS. Aby také ne, když Svartpilen musí splňovat Euro 5. Nádrž dokáže pobrat 9,5 litrů benzínu a v případě, že je prázdná, Svartpilen váží 146 kilo. Pérování WP Apex má zdvihy 142 mm a sedlo leží ve výšce 835 mm. Svartpilen je městská designová stylovka, která se již začíná pomalu prodávat za cenu 134 900 Kč.

Pokud vás něco zajímá, máte možnost vkládat on-line dotazy, na které budu už za chvíli hledat odpověď přímo u zástupců značky.

Čekání na test nejmenšího černého šípu od Husqvarny si můžete zkrátit videotestem jejich sourozenců Vitpilena 401 a Svartpilena 401, které jsme testovali v roce 2018.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Podívat se můžete i na videotest největšího Svartpilena 701, kterého jsem testoval v roce 2019 v Portugalsku.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 173 cm

On-line rozhovor: Vláďa Novotný

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist