globalmoto_duben_nolan




Značku na přání lze objednat od 4. ledna

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
megacruiser (38) napsal 29.01.2016 v 23:55

IvanDvoutakťák: Znám plno lidí, kteří mají na protest znak EU na RZ přeškrtnutý černou fixou :) Btw. v celé západní Evropě se začíná dost rychle šířit defakto anarchie - policie v některých oblastech už na rovinu přiznává, že nedovede udržet pořádek a vynutit dodržování zákonů. Takže nejaké maskáče nebo nůž 10 cm nebude brzo nikoho trápit...

IvanDvoutakťák (5070) napsal 15.01.2016 v 21:59+1

Bohužel se značným zpožděním, dávám k posouzení ostatním,
i když se to týká jen RZ "osobáků" :
osobně považuji za absurditu, když převážná část majitelů BEZPLATNĚ
vozí od samého začátku, t.j. od koupě, na svém voze plastové rámečky pro
regist. značky a na nich natisknutou firmu, od které svého "miláčka" kou-
pil . Jako kdyby zapoměl na to, že prodejci dal vydělat jeho velice slušnou
marži A NAVÍC jezdí jako jeho bezplatný reklamní "panel" ...
Stačí, že už v posledních letech prakticky všichni "propagujeme" na našich
motorových vozidlech logo EU ... Takže mně na parkovištích jen občas potěší
pohled na RZ v rámečku, na kterém je naše česká vlaječka s nápisem Česká
republika a ne jméno firmy prodejce, případně včetně e-mailové adresy .

radim2 (22) napsal 08.01.2016 v 13:01-1

IvanDvoutakťák: cituji z tvého příspěvku:V SRN jsou kalhoty „maskáče“ považovány za uniformu a bez povolení ministerstva obrany SRN je nesmíte nosit. Jinak vám hrozí až 3 roky odnětí svobody. V Severním Irsku.
V ČR je to také přestupek, když jsi komplet v uniformě a nejsi voják.

radim2 (22) napsal 08.01.2016 v 12:58+1

Chary: nekecej, že preventivně měníš ložiska To já si radši preventivně tu značku dám.

IvanDvoutakťák (5070) napsal 07.01.2016 v 12:02

VR někdy jezdil Suzuki ... ??

DOMINATOR (1260) napsal 07.01.2016 v 10:14

IvanDvoutakťák

Ale nedělaj vime že by sis chtel koupit značku VR-46

Chary (13) napsal 06.01.2016 v 14:45+1

Další pí..vina za prachy!! Co tím ukážu??, Jak jsem dobrej rider když mám na drahou značku, to radši u motky vyměním ložiska preventivně než tyhle kokotiny. SPZ je pro mě na moto absolutně nepodstatná věc, ale asi se najdou lidi co si tím moto a ego vylepší
Ale samo každého věc, znám i lidi kteří kdyby Touratech dělal drahý smradlavý mazlavý hovno, tak si ho na moto přilepí

-Sally- (2) napsal 05.01.2016 v 11:49+1

Na moto je mi to jedno a na autě si alespoň zapamatuji blba, který mi chtěl sestřelit

IvanDvoutakťák (5070) napsal 05.01.2016 v 10:58+1

Stejná "kravina", jako ty "výběrový RZ", Radime Taky jsem si ověřil, že
lidi, bohužel i děti , dnes už vůbec nečtou a nahlas číst už neumí vůbec ...
Snad mně / nám to "admin" nesmázne .
Jj, Týpku, jsou i země, kde je i mototuristika i dnes čirou radostí

radim2 (22) napsal 05.01.2016 v 06:39

IvanDvoutakťák: proč tady dáváš takovou dlouhou kravinu?

týpek (119) napsal 04.01.2016 v 22:20

Ahoj Ivane,je to hrůza,když se na to člověk v souhrnu podívá.Ale řekl bych,že jsou ještě svobodnější země.Svobodnější paradoxně méně vyspělé,ale pouze ve smyslu státní legislativy,lidově řečeno v menším množství buzeračních zákonů a vyhlášek.Mohu posoudit z vlastní zkušenosti-nám blízké Rumunsko a Ukrajina.Byl jsem tam raftit na řekách,tak i jsem tam sjel nespočet kopců na ostrém enduru.Skvělé svobodné zážitky...

IvanDvoutakťák (5070) napsal 04.01.2016 v 14:52





IvanDvoutakťák (5070) napsal 04.01.2016 v 14:50

Třeba to někteří nechápeme, ale je to tak ...

//www.novinky.cz/ekonomika/390814-na-znacky-na-prani-stoji-lide-fronty-fant0mas-je-uz-obsazeny.html

IvanDvoutakťák (5070) napsal 04.01.2016 v 14:38-1+2

NA TOTO, Ullwe, třeba není, ale ... - se svolením autora kopíruji :

Život v Česku sice není ideální, ale ...
*****************************************
...jinde je to ještě mnohem horší. Pojem “životní úroveň“ je zavádějící, neboť se jedná o individuální představy o tom, co daný člověk od života očekává. Podle jeho představ je potom nutné měřit životní úroveň. Dovolil bych si tvrdit, že nejlepším místem k životu na této Zeměkouli je Tábor a jeho okolí. Kdyby tomu tak nebylo, nežil bych tam. Na druhé straně, nějaký arabský šejk z Kuvajtu, se mnou určitě souhlasit nebude. Japonský majitel automobilky asi také ne...

Ovšem nechoďme na „konec světa“ a porozhlédněme se po svých zahraničních sousedech. Občan, permanentně nadávající na zdejší poměry, který nepobýval delší dobu v zahraničí, neovládaje jazyk dotyčné země, se může lehko dopustit zaujatostí a předsudků. Nechci nikomu vnucovat svůj názor, ale po mých zahraničních zkušenostech si dovolím tvrdit následující domněnku: jsme nejsvobodnější zemí v Evropě ne-li dokonce na světě! Nevím, kde bych začal. Nejlépe snad od začátku 21. století, i když si myslím, že na mnohé se stejně nedostane, neboť by byla tato reportáž nekonečnou.

Tak např. máme nejtransparentnější systém televizních zpráv ve srovnání s našimi sousedy. Večer začínají v 19:00 hod. na ČT a končí na Nově v 20:15 hod. Dochází k nemilosrdnému odhalování politických a hospodářských skandálů. V rakouských a německých zprávách, trvajících mezi pěti minutami a čtvrt hodinou se sice nic nedozvíte, ale na druhé straně, takřka všechno se dá utajit. Britská BBC a americká CNN zásadně nevysílají nic, co by mohlo poškodit Velkou Británii nebo USA. Ve srovnání s těmito praktikami máme obrovskou informační svobodu!

Jedete-li do zahraničí a vezete-li si sebou nůž, buďte opatrní. Celá rodina by mohla lehko skončit za mřížemi. V SRN nesmíte mít u sebe nůž, jehož střenka přesahuje 10 cm nebo zavírací 8,5 cm. V Rakousku můžete u sebe mít nůž pouze tehdy, pakliže se prokážete, že jste “myslivec“ a zrovna jdete na hon. Je to obrovský paradox, neboť u našeho jižního souseda si každý občan Rakouska, pakliže nabyl plnoletosti (18 let), může bez zbrojního pasu a pouze na občanský průkaz koupit brokovnici a malorážku. To je v ČR absolutně nemožné !

V Belgii a v Lucembursku nesmíte u sebe nosit nůž vůbec i kdyby se jednalo o pouhý “příborák“. Ve Velké Británii a v Irsku podle zákona (tzv. “Offensive Weapon Act“) nejen, že se zakazuje nošení všech druhů nožů a zbraní (včetně vzduchovky), nýbrž nesmíte mít u sebe na veřejnosti ani to, co se noži podobá. Existuje tam např. absolutní zákaz vycházení s nůžkami !
Takováto opatření v zemi, kde v roce 1907 jeho lordstvo Robert Baden-Powell
založil skautské hnutí, je opravdu na pováženou... Naproti tomu české zákonodárství takovouto skutkovou podstatu vůbec neřeší: můžete chodit s popravčím mečem na Václavském náměstí sem a tam, jak se vám zachce, aniž byste porušili jakýkoli zákon. Jediné nebezpečí, které hrozí, je následující: asi by vás mohli odvézt na psychiatrickou kliniku.
Pakliže si myslíte: „Vyrazíme na Západ trempovat, rozděláme táborák, budeme opékat buřty, hrát na kytaru a zpívat...“ tak takové myšlenky si nechte rychle zajít. Mimo Česka je to takřka neproveditelné a to dokonce i v USA a Kanadě. Ve většině evropských zemí je rozdělávání táborových ohňů (bez zvláštního povolení) přísně zakázané. Buřty (tedy špekáčky) mimo Česka a Bavorska (tzv. „Regensburger“) nikde jinak neseženete. Hrát na kytaru v lese a zpívat je (mimo Česka) zakázáno takřka na celém světě a to dokonce i v Ruské tajze. Když vjíždíte do kanadského pralesa Algonquin Park (provincie Ontario), ptá se vás policie u závory zdali máte střelné zbraně a hudební nástroje. Pakliže ano, musíte je deponovat u vchodu. Byl jsem sám svědek toho jak jednomu černochovi (skautovi) zabavili dokonce i foukací harmoniku. Po chvíli se rozbrečel, ale nebylo mu to nic platné: Prostě s foukací harmonikou se do pralesa nesmí! Hlasitý zpěv a živá hudba má prý velice neblahý vliv na divokou zvířenu. Ovšem hudba reprodukovaná (rádio) prý zas tak moc nevadí. Každopádně v Česku není zakázáno ani jedno, ani druhé ...
V některých zemích by se sice dalo trempování a skautování praktikovat - hlavně v USA, Austrálii a v Kanadě, podobně jako v Česku, ale má to nepřekonatelný zádrhel. Každá píď půdy tam někomu patří a všude na vás hulákají cedule: “Private property. No entry.“ (soukromý majetek. Vstup zakázán). Bez povolení majitele tam vkročit nesmíte. Na některých cedulích jsou vyznačeny i lebky se zkříženými hnáty - vlastník vás upozorňuje: “Pakliže se objevíte na mém pozemku, zabiji vás!“ Vše tam připomíná “divoký západ“ i když poněkud naruby.
Zvykli jsme si na tvrzení: v USA se praktikuje volný prodej zbraní. Nevěřte tomu. V některých státech USA se skutečně ke zbraním dostanete lehko. Ovšem v jiných platí např. stejně přísné předpisy jako v Anglii a v Irsku. Pakliže vás v Marylandu nebo v Massachusetts nachytají s loveckým nožem u pasu, hrozí vám až 48 hodin kriminálu.
Nemyslete si, že to jde všude tak jako v Česku, vzít si ruksak, lovecký nůž, maskáče - vyrazit do lesa na houby a potom se někde vykoupat v rybníku ...
V SRN jsou kalhoty „maskáče“ považovány za uniformu a bez povolení ministerstva obrany SRN je nesmíte nosit. Jinak vám hrozí až 3 roky odnětí svobody. V Severním Irsku
jsou všechny rybníky soukromé a pakliže se tam vykoupete, posuzuje se to coby “vloupání“ (Domestic burglary). V severní Itálii je sbírání hub zakázáno pod trestem vězení do jednoho roku a na zbytek Itálie potřebujete tzv. “houbařský pas“, který místní úřady jaksi velmi neradi vydávají. Ve Velké Británii je většina lesů v soukromých rukou a normální smrtelník se do nich nedostane.
V Holandsku sice do lesa můžete, ale nejenže tam nesmíte sbírat houby, nýbrž tam nesmíte sbírat vůbec žádné plodiny. Běda jestli u vás najdou šišku, ostružinu nebo křemenáče! Počítejte s tím, že si drahnou chvíli posedíte v “chládku“.
Až opět někoho uslyšíte hlasitě nedávat, jak to u nás stojí za prd, sdělte mu, že má sice pravdu, ale jinde to může být ještě daleko horší a doporučte mu tuto reportáž, kterou jste si právě přečetli.

Z naší planety Země není kam utéct. Na Marsu se žít nedá. Musíme si zdejší poměry zařídit tak, aby to trmácení se životem od kolébky do rakve, bylo pokud možno, co nejsnesitelnější. Víc od lidstva opravdu nelze očekávat ...

JeckyllHydova (28) napsal 03.01.2016 v 16:03+1

Utratila jsem peníze za větší hovadiny, ale za SPZ ji za takových podmínek nedám.
Už vidím, jak idioti začnou sbírat pěkné SPZ z aut. 5000 v čudu, SPZ znovu nedostanu, jen úředník se nažral. Prý nejde znovu udělat z důvodu zneužitelnosti. Taková hovadina!!!

ullw (-277) napsal 03.01.2016 v 15:29-1+1

thor83 - přesně napsaný ,jenže mnoho lidí, než by se sra.o s kancl.krysami,tak se raději spokojí s těmi proužky. Všichni, co žijeme v tomto borde.u a chceme si svoje auta i motky upravit podle svého máme smůlu. Je některá země na světě na toto ještě horší ?? Pochybuji!!!

thor83 (34) napsal 02.01.2016 v 19:51+3

...opravdu je fajn, že v zemi, kde úřady neznají pojem přestavba, nebo úprava ať už motocyklu nebo auta a cíleně a postupně dělají vše pro to, aby jsme všichni jezdily jen na tom co nám výrobci vymyslí, vnutí nám tím uniformitu jednoho, kterou mají tak rádi a potlačí jakoukoliv osobní invenci a vlastní vkus a pak nám předhodí okousanou kost v podobě "vlastní"RZ za pouhých 5000,- Kč to je správná cesta :) ale chápu , že někomu stačí si nalepit proužky na ráfky a koupit si značku a je se svou vykuněnou motorkou spokojenej ;)...já teda rozhodně ne ;)

IvanDvoutakťák (5070) napsal 02.01.2016 v 12:21

Já nedokážu pochopit, Blesku, že většině řidičů nedochází, o kolik lepší využití
má čas, který po "ztrátě" RZ stráví po úřadech a když ty pouze zaklapnuté jsou
tak lehce "k mání" a pro gangy zlodějů především aut žádaným artiklem ...
A to ""povyražení"" nepřeju nikomu, když v zápětí na jemu odcizenou RZ začne
někdo brát plnou bez placení a ta RZ je v záznamu bezpečnostních kamer ...

Jerzy1 (0) napsal 02.01.2016 v 12:02

Zdravím všechny odpůrce SPZ na přání,
můžete mi prosím objasnit v čem spočívá Vaše obava snadné zapamatovatelnosti SPZ na přání?Pokud při jízdě používám krom plynu a spojky i hlavu a řídím se podle pravidel tak mě přeci nemůže snadná zapamatovatelnost SPZ nějak vadit,ne?Přeji všem krásný nový rok 2016,Jerzy.

Blesk90 (11) napsal 01.01.2016 v 16:33

Ivane , mam spz zacvaknutou, ale zaroven zasroubovanou, uz ted mam RZ koncici 0001

ullw (-277) napsal 31.12.2015 v 21:48-1+4

dík,strčte si je do pr..le!!

IvanDvoutakťák (5070) napsal 31.12.2015 v 19:36+1

Teď už jen se dozvědět, kde bych mohl koupit nějakou tu doplňkovou hovadinu za 5 táců ...

týpek (119) napsal 31.12.2015 v 18:43-2+3

Steve CZ-samozřejmě ti rozumím,ale s tvými starými dobrými časy nikdy souhlasit nebudu...mizerná demokracie -(nikde není dokonalá) je vždy lepší než totalita s estébáky v zádech...)))))))))))ale zdravím tě a přeji ti jen to nejlepší do nového roku...)))))))))))))))))

týpek (119) napsal 31.12.2015 v 18:30+1

pjootr-nechápeš? Kdyby jsi se trochu hlouběji zamyslel,tak by jsi nikdy nesrovnával možnost originality SPZ s doplňky na moto.
Cedule SPZ,či RZ není tvůj doplněk,to je pouze číselné označení ve státním registru.Něco jako cedulka s číslem,co má kráva na louce pronýtovanou uchem.Jaký to má smysl,ptám se.Pouze ten,že si můžeš za peníze vybrat jiné evidenční číslo.Jestli ti to stačí k pocitu,že na to máš,tak ano.Ale tímto se tak nějak stáváš zmíněným skotem,míněno bez úmyslu urážky...

pjootr.. (1) napsal 31.12.2015 v 17:25+2

Úplně nechápu ty negativní reakce. Většina z nás si na motorku věší spousta doplňkových hovadin za účelem originality bajku, ale možnost originálních SPZ vám vadí? Argument, že za ty peníze raději koupím gumu nebo benzín není argument. Prostě buď na to mam nebo ne, tak jako se vším. Navíc ta cena není nijak astronomická, v porovnání s jinými státy. Další argument, že majitel takové SPZ na sebe zbytečně upozorní je také blbost. Za čas se z toho stane naprosto běžná věc, která nebude budit žádnou zvláštní pozornost.
Takže za mě rozhodně , 4.1 si pro ní sice nepoběžím, ale třeba někdy v budoucnu ano.

IvanDvoutakťák (5070) napsal 31.12.2015 v 14:22

Míro a Blesku, přiznejte se - máte tu současnou RZ pouze
"naklapnutou" v plastu, nebo přinýtovanou, či aspoň přišroubovanou ... ?

Blesk90 (11) napsal 31.12.2015 v 12:07

Proto na auto bych to nedal, na bajk tam jdu jako správná ovce 4.1. pro schválení návrhu od motorky neodcházím aby mi někdo zvládl SPZ ukrást, motorky střídám celkem často, tak to má taky svou výhodu...

Míra (210) napsal 31.12.2015 v 07:57

Mít malého červeného Fiatka,tak si možná pořídím FERRARI1 .
Nevýhoda může být,že ji bude chtít někdo ukrást.

Raději si nechám obyčejnou.

Steve-CZ (259) napsal 31.12.2015 v 01:59+2

No, než tuhletu kulišárnu, tak bych raději uvítal návrat k "espézetkám", podle kterých byla jasná příslušnost k okresu. To byly ještě normální časy... ale aspoň podle zdejších komentářů vidím, že už spoustě lidí taky dochází, o co Velkému bratrovi vlastně jde, a to mě těší

Pavlik88 (2) napsal 31.12.2015 v 00:39

Jsem se tak těšil jak si na jaře hodim na fichtla nějakou super značku, no do doby než jsem se dostal k ceně, ale co jsem čekal že...
škoda že se nedají prodávat, mohl z toho být byznys :D

Předchozí
1 2 3
Následující



TOPlist