globalmoto_duben_nolan




Z aut na skútry? Ano, připravte se!

Kapitoly článku

Aprilia

SR Max 125

Menší z dvojice skútrů řady SR Max (ještě se vyrábí v provedení s motorem 300 ccm) jednak odráží sportovní zaměření značky Aprilia, a zároveň využívá koncernové spolupráce s Gilerou. Jízdní komfort zajišťuje rozměrné sedlo, variabilní prostor pro nohy a vysoký štít. V chladnějším počasí si lze přitopit otevřením klapek na středovém tunelu. Vhodný kandidát i na delší trasy.

Sportcity One

Název předurčuje tenhle model především do městského provozu, kde se uplatní jeho skvělá obratnost, kompaktní rozměry a nízká hmotnost. Čtrnáctipalcová kola si hravě poradí s dlažebními kostkami i dalšími nástrahami velkoměsta. Nevýhodou subtilní postavy je snad pouze omezená ochrana před rozmary počasí a menší úložný prostor. Vynikající poměr cena - výkon. 

Sportcity Cube

Další z mětských skútrů je vybaven výkonnějším, vodou chlazeným motorem a rozměrnější kapotáží, která lépe ochrání posádku. Větší kola jsou zárukou lepších jízdních vlastností, a dvojitá přední kotoučovka zastaví 135 kilogramů provozní hmotnosti na fleku. Podle typické barevné kombinace každý pozná, že jedete na Aprilce.

SR Motard

Letošní novinka svým moderním vzhledem míří především na mladší generaci, a tomu odpovídá také jeho příznivá cenovka. Krátký rozvor a malé rozměry vyniknou hlavně v hustém provozu, ale skútr zvládne i středně dlouhé výlety. Sportovní design nezapře inspiraci u mnohem větších strojů.

Mojito 125 Custom

Ideální volba pro milovníky populárního retro stylu. Kulaté světlo na řídítkách, sedlo z krokodýlí kůže, přední vidlice a spousta chromu symbolizují doby dávno minulé, ale uvnitř se skrývají moderní technologie. Miniaturní kolečka sice pocítí každou díru v asfaltu, ale tuhle daň za stylový vzhled je třeba obětovat.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (28x):



TOPlist