globalmoto_unor




Yamaha YA-1 - nový přírůstek do rodiny papírových modelů

Už dvacet let vypouští Yamaha do světa papírové modely svých motorek. Začalo to V-Maxem v roce 1998, na konci roku 2006 se objevil model MT-01. První model z řady Ultra Realistic Paper Crafts. V ní najdete detailně propracované papírové modely, na které budete potřebovat šikovné ruce a pevné nervy. A právě ultra realistický model motorky, bez které by nic z toho nebylo možné, si nyní můžete poskládat.

Kapitoly článku

Historie první vyrobené Yamahy sahá až do roku 1955. Tehdy se prezident značky, vyrábějící hudební nástroje, rozhodl vyrobit motocykl světových parametrů, který by se dokázal prosadit na přeplněném poválečném trhu. Na něm zaujal už jenom svou barvou. Tou dobou se totiž nosila hlavně černá, zatímco první Yamaha vyjela v kaštanové barvě s boky nádrže a sedlem ve slonovinové barvě. V té době kombinace nevídaná.

Aby prokázali kvalitu svých ručně vyráběných motocyklů, rozhodli se zúčastnit závodu Mt. Fuji Ascent Race. Mimo to, že ho Teruo Okada vyhrál, Yamahy obsadily třetí, čtvrté, šesté, osmé a deváté místo. O tři měsíce později na dalším závodě Asama Highlands Race opanovaly motocykly YA-1 první čtyři místa. Díky těmto úspěchům na dvou největších japonských závodech si stoj rychle získal oblibu napříč celou zemí vycházejícího slunce a odstartoval tak bohatou historii motocyklů Yamaha.

Pokud jste fanoušky modelaření, máte šikovné ruce a dostatek trpělivosti, můžete mít tento milník motocyklové historie na svém stole. 495 mm dlouhý a 293 mm vysoký model je dostupný ve dvou provedeních. Special edition má oproti Standardu propracovanější řetěz a drátěný výplet kol. A jak se můžete přesvědčit na videu, tady je výplet výpletem v pravém slova smyslu.

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Na výběr máte také ze dvou barevných provedení, respektive si můžete ze stránek stáhnout už předbarvenou vystřihovánku, anebo černobílou, kterou si vybarvíte sami. Skládačka je rozdělena na tři části, v první sestavíte rám a přední vidlici se vším, co na ní patří. Druhý díl obsahuje nádrž, motor, zadní blatník a výfuk, ve třetím jsou už zmiňovaná kola.

Pokud nejste fandy historických motorek, ale přitom by vás lákalo postavit si propracovaný papírový model, můžete sáhnout po jednom ze soudobých modelů, méně zruční si mohou vybrat něco z řady Realistic Paper Crafts. Těm, kdo se pustí do sestavování ultra realistického modelu, přejeme hodně štěstí a rozhodně se nám nezapomeňte s výsledkem pochlubit!

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Ritchy přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):
Motokatalog.cz



TOPlist