husqvarna_svartpilen_801_2




Yamaha XS-V1 Sakura

S blížící se výstavou Tokyo Motor Show japonské značky zveřejňují své vize do budoucnosti ztělesněné v podobě konceptů. Je sympatické, že kromě futuristických staveb se objevuje trend retro konceptů navazujících na minulé slavné modely. Jako první své představy předvedla Honda, dnes přichází na řadu Yamaha s modelem XS-V1 Sakura.

Sakura navazuje na první čtyřdobý řadový dvouválec XS-1 o objemu 650 ccm ze sedmdesátých let, na rozdíl od předlohy však bude využívat vzduchem chlazený dvouválec 1000 ccm. Výrobce slibuje „mocně pulsující odezvu a snadno ovladatelný výkon ve vytříbeném rámu, který se vyznačuje lehkostí a hbitostí a je definován nízkou výškou sedla.“


Po stránce designu jde o nádherné skloubení historických křivek s moderním zpracováním. Všimněte si třeba, jak trubky přední části rámu dole končí usazené v motoru, který tak slouží jako nosný prvek rámu!





Stejně tak barevné zpracování konceptu s částí žebrování v barvě nádrže jakoby naznačovalo, že jde spíše o klenot než o spotřební záležitost. Samozřejmostí je zadní odpružení klasicky po stranách a výjimečný vzhled doplňují i zvláštní světlo, doutníkovité výfuky s vývodem na stranu nebo částečně chromovaný kryt řetězu.


Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist