yamaha_demo_tour




Yamaha XJR 1300 Yard Built Skullmonkee

Model XJR si musel chvilku počkat, ale i on se nakonec dočkal pěkné úpravy. Yamaha představila v pařížském chrámu Carreau du Temple další projekt z dílny Yard Built. Yamaha XJR1300 Skullmonkee, jak se nový projekt nazývá, odhaluje legendárního naháče úplně na dřeň.

Kapitoly článku

Známá parta z Wrenchmonkees odstartovala sérii nových úprav, které můžeme od Yamahy očekávat. V roce 2015 bude prý jejich XJR 1300 poladěna ještě několikrát.
Zkrácený rám, užší palivová nádrž a menší přední světlomet. To jsou základy na kterých tahle opičí lebka stojí. Na první pohled jde o radikální úpravu, ale tenhle projekt se obešel bez výraznějšího řezání a svařování, tak jak je u této customérské party zvykem. Prioritou bylo vytvořit nenásilný a čistý vzhled.
Najdeme tu nové kryty motoru, černá řídítka LSL Speed Match, rukojeti Bitwell,  digitální přístrojový panel MMB a žlutý přední světlomet. Brzdové komponenty dodala legendární firma Beringer, a ze stejného zdroje pochází i hlavní spojkový válec. Zadní tlumení se svěřilo do péče firmy Öhlins a jejich modelu STX 36. Ráfky zůstaly originál, jen se obuly do pneumatik Michelin Pilot Road.
Přední vidlice zůstala v původní podobě, a tak si autoři přestavby pomohli tlumičem řízení od LSL, aby přední tlumení alespoň trochu stíhalo zadním značkovým tlumičům. Zadní část pak byla zcela v režii Wrenchmonkees. LEDkové světlo a dvojice nerezových kotlů. A ta nejlepší zpráva nakonec: veškeré zmíněné díly si můžete objednat u Wrenchmonkees a vytvořit si svojí Skullmonkee sami doma.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz



TOPlist