globalmoto_duben_nolan




Yamaha Ténéré 700: Známe cenu i datum spuštění online objednávek

Jedno z nejočekávanější cestovních endur posledních let se k zákazníkům dostane až v druhé polovině roku, ovšem objednat si ho budete moci již tento měsíc. Dlouhé čekání snad vynahradí velmi vstřícná cenovka.

Že tohle „udržování potenciálních kupců v napětí“ Yamaha už docela přetáhla přes limit, nemá smysl rozebírat. První koncept podzim 2016, první kusy dodané zákazníkům nejdříve červenec 2019. Kdo nespěchal, ten se dočkal, byli ale i tací, co to nevydrželi. To je prostě život.

Teď tady máme zprávy, na které čekali všichni ti, co měli pevné nervy a na Ténérku si zatím pečlivě šetřili. Ve středu 27. března přesně ve 14:00 bude spuštěna online rezervace na webu české Yamahy, kde si budete moci svůj vysněný stroj objednat. Na výběr bude ze tří barevných variant (Ceramic Ice, Competition White a Power Black) a ze dvou výkonových verzích 50 a 35 kW. Tento online systém poběží do 31. července, přičemž dodávky se budou řídit stylem „kdo dřív přijde, ten dřív bere“. Čili jestli chcete být mezi prvními šťastlivci, kteří by Ténérku měli dostat už v červenci, měli byste si ji objednat co nejdříve. Až budou všechny objednávky z online systému vyřízené, začne Yamaha dodávat Ténéré 700 do dealerské sítě, a to od září. Tam už budou motocykly určené k naprosto volnému prodeji komukoli.

 

A cena? Ta je hodně lákavá. Yamaha na Ténéré 700 vystřelila velmi atraktivních 249 990 Kč. Když se koukneme, kolik stojí cestovní endura s 21“ kolem vpředu, tak za BMW F 850 GS dáte přes 320 tisíc, Honda Africa Twin vyjde na 355 tisíc, osmikilo Triumph Tiger XC začíná na 347 tisících a konečně KTM 790 Adventure R, ten konkurent největší, stojí 350. Jasně, má lepší podvozek a výbavu i vyšší výkon, ale taky je tam rozdíl kilo. Vlastně u motorek z online registrace ještě víc, protože Yamaha k těmhle motocyklům dá ještě navíc bonus 13 000 Kč na příslušenství. Tohle je celkem příjemná satisfakce za dlouhé čekání.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 27 Kč od 9 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
pernik92 přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
wario přispěl 3 Kč
Mecky přispěl 3 Kč
deadpetr přispěl 3 Kč
vopák přispěl 3 Kč
puod přispěl 3 Kč
pavelsvagerka přispěl 3 Kč
pan_Maršoun přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist