globalmoto_unor




Yamaha spouští program Ténéré Spirit Experience

Soudě podle názvu by se mohlo zdát, že Yamaha podobně jako ostatní značky bude pořádat ve velkém kurzy offroadové jízdy pro ty, kdo si pořídili novou Ténéré. Jenomže tohle je akce, kdy si můžete vyzkoušet nanečisto čtyři slavné rallye soutěže!

Yamaha do propagace Ténérky šlape s velkou vervou, asi chce mít náskok, až se zase ve velkém začnou jezdit závody velkých dvouválců. Proto už loni fungoval tovární Ténéré World Raid Team, za který jeli Alessandro Botturi a Pol Tarrés, tedy pánové, kteří v offroadu platí už za legendy. První jmenovaný v sedle dvouválcové sedmistovky dokázal vyhrát Tunisia Desert Challenge, druhý dostal Ténérku na Erzbergu nejdál ze všech dvouválců. Upřímně když jste viděli, co tam s ní dělá, tak to vypadalo, že to snad chce vyhrát…

Pro lidi, kteří už v terénu něco umějí, mají svou Ténéré, ale na žádnou rallye ještě neměli odvahu, je určen nový program Ténéré Spirit Experience. Není to tedy výuka jízdy v terénu pro ty, kdo zatím offroad viděli akorát na plakátě, nýbrž pro zkušené piloty, kteří si chtějí dopřát zážitek na celý život. S Yamaha World Raid Teamem totiž můžete absolvovat čtyři slavné světové rallye! Ne jako závodníci, avšak po trati závodu nebo po nějaké paralelní, večer se bude bivakovat po boku Tarrése a Botturiho. Akce pro 20 jezdců, kdo chtějí posunout své adventure ježdění na další úroveň a okusit skutečné rallye bez intenzivního tlaku soutěže a zároveň mít možnost poznat krásy krajiny, kterou nabízí.

Ténéré Spirit Experience pro Yamahu pořádá bývalý šampion v enduru a manažer dakarského závodního týmu Marc Bourgeois prostřednictvím své společnosti MBSM a jedná se o kompletní balíček od začátku do konce. Ténérku tedy musíte mít svoji, ale technici MBSM vám ji vybaví speciálními koly a pneumatikami a také navigačními přístroji, někde bude motorka muset dostat i přídavnou nádrž. Každý jezdec může před událostí navštívit centrum MSBM Ténéré ve Francii nebo Maroku, kde může obdržet školení ohledně svých jízdních nebo navigačních dovedností. O vše ostatní od začátku až do konce se postará MBSM – včetně každodenních předzávodních instruktáží, logistiky, technické pomoci, montáže GPS sledovacích zařízení, snídaně, večeře a kempování.

Na vás je vlastně jenom výběr rallye, kterou chcete zažít. Začíná se dubnovou Morocco Desert Challenge, následuje květnová Hellas Rally, po letní přestávce přijde v září Transanatolia a v říjnu seriál Ténéré Spirit Experience zakončí závod Tunisia Desert Challenge.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist