journeyman_brezen




Yamaha R1: limitovaná edice 60th Anniversary

Od chvíle, kdy z výrobní linky sjel první motocykl se značkou tří ladiček na nádrži, uběhlo letos rovných šedesát let. Yamaha k tomuto výročí připravila limitovanou sérii modelu YZF-R1, jejíž grafika zároveň připomíná četné úspěchy značky v závodech silničních motocyklů. Superbike ve žluto-černých barvách s grafikou Speed Block byl představen veřejnosti o uplynulém víkendu v rámci legendární čtyřiadvacetihodinovky Bol d´Or.

Kapitoly článku

V cíli devětasedmdesátého ročníku slavného závodu se sice tým Yamaha GMT94 musel spokojit až s druhým místem, ale vzhledem ke zdržení způsobenému pádem krátce po startu můžeme i tak mluvit o skvělém výsledku. Na okruhu Paula Ricarda měli fanoušci značky ale ještě minimálně jeden důvod k radosti; Yamaha oblékla svůj poměrně čerstvě modernizovaný sériový superbike do závodních barev ze sedmdesátých let. A výroční erjedničce to - alespoň podle fotek - ve žlutočerné kombinaci fakt sekne. 

Ostatně, Yamaha tak trochu vsadila na jistotu. S podobnou grafikou, která vzdává hold legendám silničního motosportu, už slavila úspěch před čtyřmi lety. O stylové uvedení limitované edice YZF-R1 pro rok 2016 se postaraly týmy GMT 94 a YART, které v klasických barvách Yamaha "Speed Block" absolvovaly letošní vytrvalostní závod Bol D’Or.

Výroční edice, vyšperkovaná kromě speciálních barev také  standardně montovanou koncovkou výfukou Akrapovič, bude v omezeném počtu kusů  k dostání od prosince tohoto roku. Vedle výročních barev se bude Yamaha R1 2016 prodávat v barvách Race Blu s lehce upravenou grafikou a Racing Red.

 

V nových barevných kombinacích se představí i další modely z řady Supersport; R6, R3 a R125. Yamaha současně oznamuje, že od 1. října přijímá objednávky na další sérii produkčního závoďáku YZF-R1M.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist