husqvarna_svartpilen_801_2




Yamaha představuje juniorskou krosku YZ65

Tvrzení, že proutek se má ohýbat, dokud je mladý, platí ve světě motocyklových závodů dvojnásob. Právě proto má Yamaha už pěknou řádku let ve svém portfoliu juniorské motorky, určené věkovým kategoriím od předškoláků až po náctileté. Ty letos doplní zbrusu nový dvoutaktní model YZ65.

Kapitoly článku

YZ65 slouží ve světě juniorského motokrosu jako přechod od dětských modelů PW50 a TT-R. V praxi se jedná vlastně o dospělý závodní stroj, převedený do dětské velikosti. Coby základ slouží nově vyvinutý ocelový kolébkový rám, doplněný o hliníkovou podsedlovou část. Konstrukce rámu byla stejně jako tvary plastů inspirována dospělou kroskou YZ 450F.

Vyplétaná kola mají průměr 14 palců vpředu a 12 palců vzadu a o přední odpružení se stará nastavitelná obrácená vidlice KYB o průměru 36 mm. Zadní hliníková kyvka je odpružená tlumičem KYB Monocross, uchyceným bez přepákování. Brzdy dostaly dvojici vlnitých kotoučů, které jsou lehčí a lépe se samočistí při jízdě v bahně a dalších nepříznivých podmínkách.

Srdcem malého – velkého stroje je dvoutaktní agregát o objemu 65ccm, disponující digitálním zapalováním Digital CDI, jazýčkovou klapkou sání a mechanickou výfukovou přívěrou Yamaha Power Valve System. Cílem bylo, aby se dal výkon motoru citlivě dávkovat a aby byla reakce na plyn co nejplynulejší a nejlépe čitelná. Síla motoru je dále přenášena skrze šestistupňovou převodovku s lehce ovladatelnou spojkou a řetězem na zadní kolo.

Nová juniorská kroska od Yamahy je spolehlivým a výkonným závodním strojem pro malé závodníky, kteří to myslí se svou nastupující kariérou vážně. Zpracování i volba dílů je bez kompromisů a nechybí ani katalog originálních doplňků GYTR Performance Products. K dispozici bude YZ65 od května letošního roku a cena bude ještě zveřejněna.

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist