globalmoto_duben_nolan




Yamaha představila nový skútr D'elight

Yamaha opět ve velkém předstihu zveřejnila další novinku pro rok 2014, skútr D'elight, který se díky kubatuře 114 ccm, nízké hmotnosti a kompaktním rozměrům hodí na cestování po městě.

Kapitoly článku

Poté, co Yamaha představila nový custom pro rok 2014, model XV950 hned ve dvou verzích, přichází opět s velkým předstihem s další novinkou pro příští rok. Jde o zcela nový skútr D'elight, který doplní už tak zajímavou a velkou nabídku mopedů, skútrů a maxiskútrů s logem tří ladiček.
Yamaha D'elight má atraktivní design, který je posazen do lehkého retro-stylu. S tímto nadčasovým outfitem možná nemíří na "náctileté mladé střelce", od toho má v nabídce sportovně střižené modely Aerox, ale jistě zaujme střední generaci a naše něžné polovičky.
Mezi hlavní přednosti Yamahy D'elight paří kompaktní rozměry 1 835 x 685 x 1 080 mm a nízká provozní hmotnost 98 kg. Tyto hodnoty jsou známé spíše u skútrů kategorie do 50 ccm. Srdcem novinky je čtyřdobý, vzduchem chlazený jednoválec o objemu 114 ccm, který má přímé vstřikování paliva YMJET-FI (Yamaha Mixture Jet-Fuel Injection). Maximální výkon pohonné jednotky je 5,3 kW (7,2 k) v 7 000 ot/min. a točivý moment 7,6 Nm nastupuje v 5 500 otáčkách.
O odpružení se stará teleskopická vidlice vpředu a kyvná vidlice s tlumící jednotkou vzadu. Ve výbavě jsou malá 12palcová kola; kotoučová brzda vpředu a bubnová vzadu. Přístrojové desce dominuje velký analogový tachometr, který je na pravé straně rozšířen o ukazatel stavu paliva v nádrži o objemu 4,4 litrů.
Yamaha D'elight by s cenovkou okolo 2 000 eur (cca 52 tis. korun) mohla rozvířit zajímavý trh skútrů do 125 ccm, na který platí řidičák na auto. Bude se prodávat v barvách: bílá (Milky White), černá (Midnight Black) a hnědá (Magnetic Bronze). U autorizovaných dealerů by se měl nový skútr objevit během srpna toho roku.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist