yamaha_demo_tour




Offroadové Yamahy pro rok 2011

Rok 2010 byl pro offroaďácké Yamahy velice zásadním. Nejprve se světu představila zbrusu nová motokrosová čtyřtaktní dvěstěpadesátka a jen chviličku po ní z gruntu nová čtyřipade. Proto rok 2011 nepřináší krom designových záležitostí v bahnivém světě tří ladiček nic nového.

Čtyřistapadesátka loni fascinovala svět především díky netradičnímu řešení svého čtyřtaktního srdíčka. Nejen, že se oproti předchozí generaci zbavilo jednoho ventilu, ale hlavně se jeho válec naklonil více dozadu, vzduch je přiváděn ze předu a výfuk ústí ze zadu válce. Takže naprosto obráceně, než tomu je u drtivé většiny ostatních sériových motokrosů. Pro letošek se tedy nic zásadního u tří ladiček nedalo očekávat, což jen potvrdila tisková zpráva. YZ250F i YZ450F vyrážejí do letošní sezóny na motokrosové tratě pouze s novou grafikou.
Sekundují jim také dva „dospělé“ dvoutaktní motokrosy YZ125 a YZ250. Právě Yamaha, coby japonský výrobce motocyklů, ještě neposlal dvoutaktní MX stroje do věčných lovišť a výroba frčí dál. To přivítají kromě šílených FMX riderů také hobby jezdci, kteří dávají přednost jak finančně, tak mechanicky nenáročnému provozu. 
U tří ladiček se myslí i na ty nejmenší, kteří své první motokrosové teprve chystají. Pomáhat by jim v tom měly mini motokrosové mašiny PW50 a PW80. Pro pokročilejší jsou vyráběny dvoutaktní YZ85 nebo čtyřtaktní TT-R50, TT-R110 a TT-R125. 
Ani vyznavači enduro řádění nepřijdou zkrátka, jelikož  už nějakej ten pátek mohou vybírat mezi WR250F nebo „větší“ WR450F, které však delší dobu s ničím novým nepřišli. Osobně jsem vsázel na omlazovací kůru tento rok, ale jak vidět, ještě si na nové wéerka budeme muset počkat.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist